İstanbul'da taşınmanın maliyeti 150 bin TL'yi aştı: İşte kalem kalem giderler

İstanbul'da taşınmanın maliyeti 150 bin TL'yi aştı: İşte kalem kalem giderler

Ev sahibi-kiracı anlaşmazlıkları, kentsel dönüşüm projeleri ve hayat şartlarındaki değişimler, İstanbul'da yaşayan birçok kişiyi ev taşımaya itiyor. Ancak İstanbul'da ev taşımak artık lüks bir hale geldi. Ortalama 3+1 daireye taşınmak isteyenlerin, depozito, ilk kira, emlakçı komisyonu, nakliye masrafları ve yeni evde yapılması gereken tadilat gibi kalemler için toplamda 150 bin Türk Lirasını aşan bütçe ayırması gerekiyor.

Artık İstanbul'da ev taşımak lüks haline geldi. Son dönemde yaşanan ev sahibi-kiracı anlaşmazlıkları ve kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle birçok kişi evini değiştirmek zorunda kalıyor. Ancak yapılan hesaplamalar, bu sürecin maliyetinin oldukça yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

Ekonomim'in haberine göre, İstanbul'da ortalama bir 3+1 daireye taşınmak isteyenlerin, depozito, ilk kira, emlakçı komisyonu, nakliye masrafları ve yeni evde yapılması gereken tadilat gibi kalemler için toplamda 150 bin TL'yi aşan bir bütçe ayırması gerekiyor.

İŞTE GİDERLER

Sahibinden.com ve BETAM'ın araştırmasına göre metrekare kira bedellerindeki artış, diğer kalemlerle birlikte taşınma maliyetini astronomik rakamlara ulaştırdı.

3+1 daireye taşınmak isteyen bir kişi, aşağıdaki kalemlerde ortalama şu kadar ödeme yapmak zorunda kalıyor:

Kira: İlk ay kirası olarak ortalama 25.000 TL

Depozito: Piyasa ortalaması olan 2 aylık kira bedeli olarak 50.000 TL

Emlakçı Komisyonu: 1 aylık kira + KDV olarak 30.000 TL

Nakliye: Yakın mesafede ortalama 25.000 TL, uzak mesafede ise 30.000 TL

Boya-Tadilat: 2. el bir ev için ortalama 20.000-30.000 TL

Depo Kiralama (Gerekirse): Aylık ortalama 5.000-6.000 TL

Toplamda, bu kalemler için ödenmesi gereken tutar 150.000 TL ile 200.000 TL arasında değişiyor. Bu rakam, birçok kişi için oldukça yüksek bir meblağ. Özellikle gençler ve orta gelirli aileler, bu maliyet karşısında ciddi zorluklar yaşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN