İslam Memiş ‘Perşembe’ diyerek duyurdu! Bayramdan sonra piyasada dengeler değişecek: Son 2 gün kaldı…

İslam Memiş ‘Perşembe’ diyerek duyurdu! Bayramdan sonra piyasada dengeler değişecek: Son 2 gün kaldı…

Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ederken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten önemli açıklamalar geldi. Uzman isim ‘Perşembe’ diyerek yatırımcılarla öngörülerini paylaştı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın piyasasına ilişkin yaptığı açıklamalarla gündeme geliyor. Yatırımcılara yatırım tavsiyesi değil bilgilendirici içerikle sunan uzman isim bu defa da bayram sonrasına dikkati çekerek altın kanadından beklediği hareketlenmeleri anlattı.

altin2.jpg

İSLAM MEMİŞ’TEN ‘PERŞEMBE’ UYARISI

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, TV 100'deki köşesinde bayram tatilinde altın ve borsaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş, köşesinde şunları kaleme aldı:

"Bu hafta Türkiye'de Kurban Bayramı nedeniyle yurt içi piyasalar Perşembe gününe kadar kapalı olacak. Küresel piyasalarda önemli ekonomik veriler beklenmiyor. Hafta, Çin'de konut fiyatları, sanayi üretimi, perakende satışlar ve işsizlik oranı verileriyle başlayacak.

altin3-001.jpg

Salı: Avustralya Merkez Bankası’nın faiz kararı, Almanya’nın ZEW ekonomik hissiyatı ve ABD’den çekirdek perakende satışlar, kırmızı kitap, sanayi üretimi verileri dikkat çekecek.

Çarşamba: İngiltere'de TÜFE-ÜFE, Euro Bölgesi'nde cari denge verileri izlenecek.

Perşembe: Çin'in kredi faiz oranı kararı, Almanya'dan ÜFE, Türkiye'den tüketici güven endeksi ve bütçe dengesi verileri, İngiltere Merkez Bankası’nın faiz kararı ve ABD’den haftalık işsizlik maaşı başvuruları önemli olacak.

Cuma: Japonya'dan ulusal TÜFE ve PMI verileri, İngiltere'den perakende satışlar ve PMI verileri, Türkiye'den tarımsal girdi fiyat endeksi ve yurt dışı ÜFE, Euro Bölgesi'nden PMI verileri ve ABD’den S&P bileşik ve hizmet PMI verileri piyasaların odak noktasında olacak.

altin4-001.jpg

Almanya'nın ekonomik verileri ve Çin'in sanayi üretimi verileri küresel piyasalarda belirleyici rol oynayabilir.

Geçen hafta altın ve gümüş fiyatlarında toparlanma gördük, ancak direnç seviyelerini aşamadılar. Bu hafta kar satışları görebiliriz. Perşembe gününe kadar sadece ons altın hareketlerini takip edeceğiz.

altin.jpg

Dolar/TL kurunda yukarı yönlü hareketlilik yaşandı. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz açıklaması geldi. Piyasalar faiz indirimi beklentisini fiyatlamak isteyebilir. Borsa tarafındaki vergi konusu açıklığa kavuştu, ancak tamamen ortadan kalkmadı, sadece ertelendi.

Perşembe gününe kadar iyi tatiller. Bayram öncesi risklerini azaltanlar keyiflerine bakabilir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN