İnsanlar evsiz kalacak! Emlak sektöründen korkutan 2025 kira uyarısı: Bu fiyatları mumla arayacağız

İnsanlar evsiz kalacak! Emlak sektöründen korkutan 2025 kira uyarısı: Bu fiyatları mumla arayacağız

Kira fiyatlarındaki artışın ardından bir kötü haber daha geldi. İnsanları evsiz bıraktıracak kira uyarısı yapıldı. Emlak sektörü 2025 yıkını işaret ederek, bu fiyatların mumla aranacağını söyledi. İşte kira fiyatlarında rekor artış...

Son dört yıldır Türkiye'de etkisini sürdüren enflasyon ve hayat pahalılığı kira fiyatlarına da yansıdı. Kiracılar uygun fiyatlı ev bulmakta zorlanırken, emlak sektöründen kötü haber geldi. Kira sorununun büyüdüğü günlerde 2025 yılında kira fiyatlarının günümüzdeki fiyatları aratacağı paylaşıldı.

KİRALARDA ZAM BEKLENTİSİ

Kira fiyatları ve konut fiyatlarındaki artış tüm hızıyla sürüyor. Yılın ikinci yarısında kaldırılan yüzde 25'lik kira zam sınırının yerine, enflasyona göre kira sistemine geçiş yapıldı. Yeni sistemde yılbaşı kira fiyatlarına enflasyona oranlı bir artış yapılması bekleniyor. İzmir Emlak Kulübü Başkanı Rıdvan Akgün açıklamalarında, 2025 için beklenen kira fiyatlarına yüzde 50 zam yapılacağını öngörüyor.

diploma.webp

VATANDAŞLAR KARAVANDA YAŞIYOR

Yaz mevsimini işaret eden Rıdvan Akgün, yüzde 50 zam beklentisini duyurdu. Vatandaşların son zamanlardaki arsa arayışlarına dikkat çekerek, parsel bulanların da içerisine konteyner koyduğunu açıkladı. Akgün, karavanda yaşayan insanların sayısında artış olduğunu vurgulayarak, "Bunların hepsi çaresizlik. Artık konut üretimi yapamıyor müteahhitler. İnşaat firmalarının birçoğu neredeyse iflas etti. Konsorsiyum kuruyorlar. Yine dağılıyorlar. Maliyetler yüksek. İmalat olmayınca piyasadaki mevcut arzlarla bir artış oluyor fiyatlarda." sözlerini kullandı.

nintchdbpict000681597874.webp

KİRAYA ÇIKMAK İÇİN EN DOĞRU ZAMAN

Kiraya çıkmak için en doğru zamandan bahseden Akgün, kış mevsimini işaret ederek açıkladı. Kış mevsiminde kiraya çıkmanın en mantıklısı olduğunu savundu. Kış aylarında hareketin azalmasıyla arz oluşumuyla fiyatların dengeleneceğini söyleyen Akgün, "Ama özellikle nisandan sonra, mayıs, haziran dediğimiz zaman burada yüzde 20-30 zaten artıyor. Ağustosa, eylülde geldiği zaman tekrar yüzde 20-30 oluyor. Vatandaşın daireye çıkacaksa bir daireye hemen çıkmasını tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN