IMF, Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti

IMF, Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti

IMF, bu yıl küresel ekonomik büyüme tahminini değiştirmedi. Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'na göre, 2024 yılı için küresel ekonomik büyüme beklentisi yüzde 3,2 olarak korundu. Türkiye ekonomisi için ise büyüme tahmini bu yıl için yüzde 3,1'den yüzde 3,6'ya yükseltildi.

Uluslararası Para Fonu (IMF), yayımladığı Temmuz ayı Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nda küresel ekonomik büyüme tahminlerini güncelledi. Raporda, küresel ekonominin 2024 yılında yüzde 3,2 büyümesinin beklendiği belirtilirken, 2025 için büyüme tahmini yüzde 3,3 olarak açıklandı. IMF'nin raporunda, küresel ekonomi için nispeten iyimser bir görünüm çizilirken, hizmet sektörü enflasyonunun dezenflasyon sürecini geciktirdiği ve bu durumun para politikası normalleşmesini zorlaştırdığı vurgulandı. Ayrıca, artan ticari gerilimler ve politika belirsizliklerinin faiz oranlarının uzun süre yüksek kalmasına yol açabileceği ifade edildi.

IMF, TÜRKİYE'NİN BÜÜME TAHMİNİNİ YÜZDE 3,6'YA ÇIKARDI

Türkiye ekonomisi için ise IMF, bu yıl için büyüme tahminini yüzde 3,6'ya çıkardı. Gelecek yıl için ise büyüme beklentisi yüzde 2,7 olarak öngörüldü. IMF'nin nisan ayı tahminlerine göre, Türkiye ekonomisinin 2024 için büyüme beklentisi yüzde 3,1, 2025 için ise yüzde 3,2 düzeyindeydi. Türkiye'nin büyüme tahminlerindeki bu revizyon, ekonomik reform süreçlerinin ve dış politika faktörlerinin etkisiyle şekillendiği belirtildi.

ABD ekonomisi için ise raporda 2024 büyüme tahmini yüzde 2,6'ya düşürüldü, gelecek yıl için ise yüzde 1,9 olarak korundu. Euro Bölgesi ekonomisi için 2024 yılı için büyüme tahmini yüzde 0,9'a yükseltilirken, 2025 için yüzde 1,5 olarak sabit bırakıldı. Almanya'nın büyüme beklentisi bu yıl için yüzde 0,2, Fransa için ise yüzde 0,9 olarak güncellendi. İtalya ekonomisi için 2024 yılı büyüme tahmini yüzde 0,7 olarak sabit tutuldu ve 2025 için yüzde 0,9'a çıkarıldı. İspanya ekonomisi için ise bu yıl için büyüme beklentisi yüzde 2,4'e yükseltilirken, gelecek yıl için yüzde 2,1 olarak öngörüldü.

Çin ekonomisi için ise 2024 yılı için büyüme tahmini yüzde 5 olarak revize edilirken, 2025 için yüzde 4,5 olarak öngörüldü. Hindistan ekonomisi için bu yıl için büyüme beklentisi yüzde 7'ye yükseltilirken, 2025 için yüzde 6,5 olarak sabit tutuldu. Rusya ekonomisi için ise 2024 için büyüme tahmini yüzde 3,2, 2025 için ise yüzde 1,5 olarak güncellendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN