İkinci el otomobil satışlarında bayram havası! Sıfıra zam gelince satışlar arttı: En hızlı bu araçlar satılıyor

İkinci el otomobil satışlarında bayram havası! Sıfıra zam gelince satışlar arttı: En hızlı bu araçlar satılıyor

Otomobil piyasasındaki iniş çıkış devam ederken sektör bir süredir kan ağlıyordu. Lakin bu defa özellikle ikini el piyasasında yeni bir bayram havası esmeye başladı. En hızlı satılan modeller ise belli oldu. İşte konuya ilişkin detaylar…

Türkiye Gazetesi'nden Kaan Zenginli'nin haberine göre, ikinci el otomobil piyasasında son zamanlarda hareketlenmeler başladı. Özellikle sıfır otomobillere gelen yüzde 5-10 bandındaki zamlar ikinci el piyasasını etkiledi ve vatandaşların daha çok ikinci ele yönelmesine yol açtı. Nisanda otomobil satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,61 azalarak 61 bin 448 oldu. Bunun temel nedeni gelen zamlarla beraber sıfır otomobillerin fiyatlarında bir anda 80 ila 100 bin lira arasında yükselişe geçmesi oldu.

yeni-proje-4-001.jpg

SIFIR FİYATLARI İKİNCİ ELE YÖNLENDİRDİ

Sektörün içinde olan kişilerin yaptığı açıklamalara göre yıl sonuna kadar ikinci el otomobillerde belli seviyede fiyat artışlarının olması bekleniyor. Özellikle de sıfır otomobillere gelen zamlardan sonra ikinci ele daha çok ilgi olduğunu söyleyen sektörden bir vatandaş, "Normal şartlarda 8-10 yaşındaki araçlar en hızlı satılan modeller olurdu. Ancak bugünlerde 1-3 yaş arasındaki genç otomobillere ilgi var. Tüketici sıfırı almak istemeyince az kilometrede ve sıfıra yakın araçlara yöneldi. Bugün 1,2 milyon TL olan bir sıfır otomobilin, 2 yaşında 30 bin kilometredeki ikinci el fiyatı 800 bin lira civarında. Arada ciddi bir fark var. Bu sebeple genç araçlara talep fazla" diyor. Özellikle dizel sedan otomobil araçların hızlı gittiğini söyleyen sektör oyuncuları "Satışta Alman markalar en ön sırada. Aile otomobilleri hızlı gidiyor" dedi.

yeni-proje-5-001.jpg

FİYAT BELİRLERKEN İYİ ARAŞTIRIN

Aracını satmak isteyen vatandaşlara uyarılarda bulunan sektör oyuncuları "2023 yılının son çeyreği piyasa açısından en kötü dönemdi. Bir galeri ayda iki araba satsa dua ederdi. Telefonlar çalmazdı. Yılbaşı itibarıyla ufak kımıldanmalar oldu. Ancak şu an piyasa tamamen açıldı. Bu sebeple tüketiciler araçlarına fiyat belirlerken iyi araştırmalı. Şayet galeriye araç satılacaksa birçok yerden fiyat alsın. Otomobillerini ucuza kaptırmasınlar" diyor. İkinci el otomobil alırken ekspertiz şirketlerine de dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar "Araba almak artık pahalı bir yatırım. Düzgün bir ikinci el otomobilin fiyatı 800 bin liradan başlıyor. Bu sebeple yatırım yaparken dikkat edilmesi gerekiyor. Galericinin yönlendirdiği bir usta veya ekspertiz şirketinin yerine kendi güvendiğiniz yerlere araçlarınızı gösterin" diyor.

yeni-proje-6-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN