İkinci el otomobil alanlar satanlar dikkat! Ticaret Bakanlığı devreye giriyor: Yeni uygulama mı gelecek?

İkinci el otomobil alanlar satanlar dikkat! Ticaret Bakanlığı devreye giriyor: Yeni uygulama mı gelecek?

İkinci el otomobil alanlar, satanlar dikkat! Artık Ticaret Bakanlığı devreye giriyor! Yeni uygulama mı geliyor? Artık böyle olacak...

İkinci el otomobil alım satımında artık standart bir işlem haline gelen ekspertiz uygulamaları, fiyat farklılıkları nedeniyle artan şikayetlere yol açıyor.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, ekspertiz hizmetlerinde ciddi fiyat farklılıkları yaşandığını belirterek, vatandaşların kaliteli hizmet ve standart fiyat beklentisi içinde olduğunu ifade etti.

Türkiye genelinde 70 bin motorlu araç satıcısını temsil eden ve 60 ilde faaliyet gösteren oto galeri derneklerinin çatı kuruluşu olan MASFED, sektörün önemli sorunlarıyla ilgili çalışmalar yürütüyor. Başkan Erkoç, son dönemde ekspertiz ücretlerindeki yüksek ve farklı fiyatlar konusunda önemli ölçüde şikayet aldıklarını bildirdi.

FARKLI FİYAT UYGULAMALARINA YOĞUN ŞİKAYET

İkinci el piyasasında patlama: Herkes harekete geçti – Alanya Postası

Erkoç, "Oto ekspertiz uygulamaları, sektörde oto alım satımında önemli bir yere sahip. İkinci el otomobil alım satımında zorunlu hale gelince daha da önem kazandı. Ancak son dönemde farklı fiyat uygulamaları yapıldığına dair çok sayıda bildirim almaya başladık. Aynı işlemlerin farklı fiyatlarla yapıldığına, hatta bazen de aynı şirketin farklı şubelerinde bile fiyat farklılıkları oluşabildiğine dair. Bu konuda mağduriyetlerin de önüne geçilmesi elzemdir." şeklinde konuştu.

STANDARTLAR BELİRLENMELİ

Araç alacaklar dikkat! İkinci elde ekspertiz oyunu - Son Dakika Ekonomi Haberleri

Erkoç, kaliteli hizmet ve fiyat karmaşasının önüne geçilmesi için oto ekspertiz merkezlerinde belirli standartların olması gerektiğini vurguladı. "Baktığınız zaman aynı işlemlerin bir yerde bin liraya bir başka merkezde de 3 bin liraya yapıldığını görebiliyorsunuz. Kalite standartları ne denli önemliyse fiyat standardı da önemli. Bu konuda kamu otoritelerimizin çalışma yapması ve belli standartları getirmesi vatandaşlarımızın ek külfetlere katlanmasını da önleyeceği gibi vergi kaybının önüne geçilmesini sağlayacaktır. Nasıl ki araç muayene istasyonları sabit bir fiyat uyguluyorsa ekspertiz merkezleri için de bu faydalı olacaktır." dedi.

Erkoç, bu düzenlemenin hizmet standartlarını artıracağını ve düzenli denetimlerin yapılması gerektiğini belirtti.

KONU TİCARET BAKANLIĞI’NA İLETİLDİ

Ticaret Bakanlığı'ndan yeni destekler! Yeşil dönüşüme destek paketi

Ticaret Bakanlığı ile görüşmeler yapıldığını ve yaşanan sorunların iletildiğini belirten Erkoç, şu ifadeleri kullandı: "Ticaret Bakanlığımıza da yaşanan sıkıntıları ve beklentileri ilettik. Konuyla ilgili çözüm odaklı çalışma yapılacağını düşünüyoruz. Bu süreçte vatandaşlarımız ekspertiz işlemlerini kurumsal, TSE belgesine sahip firmalarda yaptırsınlar. Farklı, haksız fiyat uygulamaları ile karşılaştıklarında Ticaret Bakanlığı’na, avukatları aracılığı ile hukuki prosedürlere başvurabilirler. İnşallah en kısa zamanda bu sorunların da çözüme kavuşacağına inancımız tam."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN