İkinci el araçlara 1 yıl, 20 bin km garanti zorunluluğu geliyor! Emre Özpeynirci duyurdu: Süre ve km uzayacak

İkinci el araçlara 1 yıl, 20 bin km garanti zorunluluğu geliyor! Emre Özpeynirci duyurdu: Süre ve km uzayacak

Motorlu kara taşıtlarının ticaretine yönelik yürürlüğe giren yeni yönetmelik kapsamında, ikinci el araçlara 1 yıl, 20 bin km garanti zorunluluğu geliyor. Alınan yeni kararı Gazeteci Emre ÖZpeynirci X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu. İşte detaylar…

Motorlu kara taşıtlarının ticaretine yönelik yürürlüğe giren yeni yönetmelik, üreticisi tarafından yenilenmiş yani fabrika çıkışlı 2. el araçlara 1 yıl veya 20 bin kilometre garanti verilmesini zorunlu kılıyor. Bu düzenleme, Türkiye’de 2. el otomobil piyasasında önemli bir değişikliğe yol açtı.

YENİ YÖNETMELİK VE GARANTİ SÜRELERİ

Yeni değişiklikle ilgili X hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Gazeteci Emre Özpeynirci, normal şartlarda, 8 yıl veya 160 bin km altındaki 2. el otomobillere genellikle 3 ay veya 5.000 km garanti verilirken, yeni düzenlemeyle birlikte fabrika çıkışlı 2. el araçlarda bu süre ve kilometre sınırları uzatıldığını belirtti. Yeni yönetmelik, üreticinin yenileme işlemi gerçekleştirdiği araçlar için 1 yıl veya 20 bin km garanti sunulmasını zorunlu hale getiriyor. Bu durum, alıcıların ikinci el araçlarda daha uzun süreli güvenceye sahip olmasını sağlıyor.

fabrika-cikisli-araclara-yeni-zorunluluk-1.jpg

RENAULT’UN ÖNE ÇIKAN UYGULAMASI

Bu yeni düzenlemeye uyan ilk ve tek üretici şu an Renault olarak dikkat çekiyor. Oyak Renault'un bünyesindeki Refactory, bu tür yenilenmiş 2. el araçlara uzun süreli garanti sunan bir uygulamayı hayata geçirdi. Türkiye’de bu modelin uygulanması, diğer otomobil üreticilerinin de benzer adımlar atıp atmayacağı konusunda merak uyandırıyor.

GARANTİ SÜRESİNİN ÖNEMİ

1 yıl ve 20 bin km garanti süresi, ikinci el otomobil alıcıları için önemli bir güvence sağlarken, bu uygulamanın pazar üzerindeki etkisi de büyük. Garanti süresinin uzatılması, tüketicilerin ikinci el araç alımında daha temkinli ve bilinçli kararlar almalarını kolaylaştırıyor. Ayrıca, bu düzenleme ile birlikte fabrika çıkışlı 2. el araçların değeri ve pazardaki güvenilirliği de artıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN