İki ekonomist de aynı rakamı söylüyor! Altın borcu olan, düğün yapacaklar dikkat: Yıl sonu rekoru göreceğiz

İki ekonomist de aynı rakamı söylüyor! Altın borcu olan, düğün yapacaklar dikkat: Yıl sonu rekoru göreceğiz

İki ekonomist de aynı rakama işaret etti! Altın borcu olanlar, düğün yapmayı düşünenler dikkat! Yıl sonu rekoru göreceğiz...

Geçtiğimiz hafta altın piyasalarında yaşanan dalgalanmalar, hem ons altın hem de gram altın fiyatlarında belirgin bir artışa yol açtı. Güncel verilere göre ons altın 2.526,76 dolar seviyesinden işlem görürken, gram altın fiyatı ise 2.764,13 liraya kadar çıktı. Ünlü piyasa analistleri Selçuk Geçer ve Gökalp İçer, yıl sonu altın fiyatları beklentileri üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

ALTIN YATIRIMCISI İÇİN GÜVENLİ LİMAN ÖZELLİĞİNİ KORUYOR

ALTIN fiyatları SON DAKİKA! 27 Ocak 2023 tam, yarım, çeyrek, cumhuriyet ve gram altın fiyatları ne kadar? Uzman isimden çarpıcı uyarı! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Piyasa uzmanı Selçuk Geçer, daha önce yayınladığı bir analizde, altına olan talepteki artışın, piyasalardaki belirsizlik dönemlerinde yatırımcıların altını güvenli bir liman olarak görmeye devam etmelerinden kaynaklandığını belirtti. Geçer, özellikle dünya genelinde yükselen enflasyon, merkez bankalarının öngörülemeyen faiz kararları ve döviz kurlarındaki ani dalgalanmaların bu talebi tetiklediğini ifade etti. Bu tür ekonomik belirsizlikler içinde altına yönelimin artmasının doğal olduğunu belirten Geçer, canlı yayında yıl sonu altın fiyatlarına dair öngörülerini paylaştı.

Altın yatırımcıları için büyük önem taşıyan ‘yıl sonu altın fiyatları’ konusunu değerlendiren Selçuk Geçer ve Gökalp İçer, canlı yayında yıl sonuna dair beklentilerini dile getirdiler. Geçer, Gökalp İçer’e ons altının yıl sonunda 3 bin dolar seviyesini görüp göremeyeceğini sorarak, bu konuda uzman ismi zorladı. İçer ise bu soruya dikkat çeken bir yanıt vererek, ons altının yıl sonunda 3 bin dolara ulaşmasa bile bu seviyeye oldukça yaklaşabileceğini öngördüğünü belirtti.

ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ SÜRÜYOR

Çin'den gelen haber altın fiyatlarını yere serdi! Yatırımcılara kötü sürpriz, altın fiyatları çakıldı

Geçmiş dönemde 2.475 dolara kadar gerileyen ons altın, hızlı bir toparlanma göstererek 2.510 dolar seviyelerine yeniden yükseldi. Güncel olarak 2.526 dolar seviyesinden işlem gören ons altın hakkında konuşan Gökalp İçer, yıl sonuna kadar altın fiyatlarının yukarı yönlü seyrini sürdüreceğini ifade etti. İçer'e göre, bu yükselişin ana nedenleri arasında enflasyon, faiz oranları ve diğer makroekonomik belirsizlikler yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN