İki dev bankaya el konuldu! Vatandaşlar sokağa akın etmeye başladı. Paraları çekmek için kuyruk oluşturdular

İki dev bankaya el konuldu! Vatandaşlar sokağa akın etmeye başladı. Paraları çekmek için kuyruk oluşturdular

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz etkisini sürdürmeye devam ediyor. Özellikle finansal olarak büyük zararlara neden olan Pandemi etkisi bu sefer bankacılık sektörlerini vurdu. Rusya'dan gelen haber tüm dünyayı ayağa kaldırdı. İki dev bankaya el konuldu! Vatandaşlar sokağa akın etmeye başladı. Paraları çekmek için kuyruk oluşturdular. İşte detaylar haberimizde...

Bankacılık sektörü her geçen gün hızla büyümeye devam ederken bir yandan da finansal zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Milyonlarca kişinin parasını bulundurduğu iki dev bankaya büyük darbe. Dünyaca ünlü iki bankanın hisselerine, varlıklarına ve tüm hesaplarına mahkeme kararıyla el kondu.

İKİ DEV BANKAYA EL KONULDU

Rusya’da bir mahkeme, Alman Linde firmasının gaz işleme tesisi inşaatı sözleşmesinin garantörleri arasında yer alan Almanya merkezli Deutsche Bank ve Commerzbank'a yönelik çarpıcı bir karar verdi. Mahkeme, yaptırımlar nedeniyle sözleşmenin feshedilmesinin ardından bu bankaların varlıklarına ve hesaplarına el koyma kararı aldı.

yeni-proje-2024-07-04t150645-682.jpg

VATANDAŞLAR SOKAĞA AKIN ETMEYE BAŞLADI! PARALARI ÇEKMEK İÇİN KUYRUK OLUŞTURDULAR

Oda tv'deki habere göre Rus gaz devi Gazprom'un yüzde 50 hissedarı olduğu RusChemAlliance, Deutsche Bank'a karşı açtığı davada St. Petersburg tahkim mahkemesi Deutsche Bank'ın Rusya'daki yan kuruluşu Deutsche Bank Technology Center LLC'nin kayıtlı sermayesindeki yüzde 100 hissesinin de kullanılmasını yasakladı. Ayrıca mahkeme, Deutsche Bank'ın Rusya'daki yan kuruluşu ve Deutsche Bank Teknoloji Merkezi'nin menkul kıymetlerine, gayrimenkullerine ve banka hesaplarına kadar olan varlıklarına 238,6 milyon avroya kadar el koyma kararı verdi. Deutsche Bank ise bu dava için şimdiden yaklaşık 260 milyon avro ayırdığını belirtti.

yeni-proje-2024-07-04t150703-662.jpg

Deutsche Bank tarafından yapılan açıklamada, "Rus mahkemeleri tarafından bu iddianın nasıl uygulandığını görmemiz ve Rusya'daki operasyonel etkilerini değerlendirmemiz gerekecek" ifadelerine yer verildi. St. Petersburg tahkim mahkemesi, Deutsche Bank'ın Rusya'daki yan kuruluşu Deutsche Bank Technology Center LLC'nin varlıklarına ve banka hesaplarına el koyma kararı aldı. Ayrıca mahkeme, Commerzbank'ın 93,7 milyon avro değerindeki varlıklarına, menkul kıymetlerine ve Moskova'daki binasına da el koydu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN