İhracatçıya tasarruf genelgesi gönderildi: Kuru pasta ikram edin

İhracatçıya tasarruf genelgesi gönderildi: Kuru pasta ikram edin

Ticaret Bakanlığı'nın Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve ihracatçı birliklerine gönderdiği tasarruf tedbirleri listesinde, günlük gazete alımı yapılmaması, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmaması ve organizasyonlarda kuru pasta gibi küçük ikramlar dışında ikram yapılmaması gerektiği belirtilirken, ihracatçılardan bu kararlara itiraz geldi.

Ticaret Bakanlığı’ndan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve ihracatçı birliklerine gönderilen tasarruf tedbirleri listesinde yer alan bazı maddelere ihracatçılardan itiraz geldi.

Ekonomim'den İmam Güneş'in haberine göre Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne (TİM) gönderilen tasarruf tedbirleri listesinde dikkat çeken maddeler:

- TİM ve Birlikler tarafından organize edilen ödül törenlerinde ödül alacak firmalara maliyeti yüksek olmayan, hatıra amaçlı sertifika benzeri dokümanlar verilecektir.

- Tasarım yarışması organizasyonları TİM ve Birlik hizmet binaları veya kamu kurumlarının binalarında gerçekleştirilecektir.

- Bahse konu organizasyonlar kapsamında yer kirası, dekorasyon, kokteyl (çay, kahve, meşrubat, kuru pasta veya çok küçük atıştırmalık ikramı hariç) yemek, teknik ekipman ve benzeri ilave harcamalara yer verilmeyecek, katılımcılara/finalistlere verilecek maddi değeri olan ödüller ile yurtdışı fuar ziyaretleri ödül kapsamından çıkarılacaktır.

CEP TELEFONU VE GAZETELER

- Genel Sekreterler dışında hiçbir çalışan ve personele cep telefonu tahsis edilmeyecek, tahsis edilmiş olan varsa iptal edilecektir.

- Cep telefonu tahsis edilen Genel Sekreter için aylık cep telefonu görüşme ücreti limitleri, 1800 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçmeyecektir.

- Günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone bulunmayacaktır.

HARCAMALARDA BAKANLIĞA TABİLER

5910 Sayılı Kanun’a tabi olan TİM ve ihracatçı birlikleri, bütçe ve harcamalarda bakanlık onayına tabi. Diğer meslek örgütü kuruluşları ise harcama yaparken izin almak durumunda değil. Dolayısıyla tasarruf tedbirlerinin de TİM’e gönderilmesinin sebebi kuruluş esasıyla ilgili.TİM Başkanı Mustafa Gültepe de gelen sorular üzerine, “Tasarruf tedbirleri Türkiye genelinde uygulanıyor. Dolayısıyla Bakanlık bize de gönderdi. Biz de itiraz ve düşüncelerimizi ortaya koyduk. Onlara ilettik. Ortak noktada buluşacağımıza inanıyoruz” açıklamasını yapmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN