İflas haberi duyuldu! Ünlü soba üreticisinden kötü haber: İflas sonrası onlarca çalışan işsiz kaldı

İflas haberi duyuldu! Ünlü soba üreticisinden kötü haber: İflas sonrası onlarca çalışan işsiz kaldı

Ülkenin en ünlü soba üreticisinden kötü haber geldi. Ekonomik darboğaza giren şirket, resmi web sitesinden yaptığı duyuru ile iflas haberini duyururken, iflas sonrası onlarca çalışan işsiz kaldı. İşte detaylar…

Almanya'nın ünlü soba ve şömine üreticisi RAMFIRE Group, beklenmedik bir şekilde iflas başvurusunda bulundu. Şirket, resmi web sitesinden yaptığı duyuruda geçici iflas işlemlerine başladıklarını açıkladı.

YENİ SAHİBİ İLE DEVAM EDECEK

1 Eylül'de yapılan satışla birlikte, RAMFIRE Group yeni bir sahibin altında farklı bir tüzel kişilikle ticari faaliyetlerine devam edecek. Şu anda, şirketin mevcut alıcısı, hangi siparişlerin devam ettirilebileceğini incelemekte. İflas yöneticisi Jochen Zaremba, bu durumu doğruladı ve sürecin nasıl ilerleyeceğine dair bilgi verdi.

ÇALIŞANLARIN GELECEĞİ BELİRSİZ

2016 yılında kurulan RAMFIRE, Almanya’nın en büyük soba üreticilerinden biri olarak tanınmaktaydı. Şirket, Neumarkt'taki merkezi dışında Bayreuth, Heinersreuth, Jena ve Münih'te de satış ofisleri ve tesisler işletmekteydi. Ancak, iflas başvurusu yaklaşık 30 çalışan için belirsizlik yaratmış durumda.

ramfire-group-iflas-1.jpg

Zaremba, Neumarkt’taki merkez ofisin son bir yıldır operasyonel olarak iyi çalışmadığını belirterek, bu zorluğun iflas sürecine katkıda bulunduğunu ifade etti.

ALMANYA’DAKİ İFLAS ARTIŞI

RAMFIRE Group'un iflası, Almanya'daki endişe verici iflas artışının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Ülke genelinde şirket iflasları son dönemde rekor seviyelere ulaştı. Alman ekonomisi zor bir dönemden geçiyor; ilk çeyrekte gayrisafi yurtiçi hasıla yüzde 0,2 oranında büyüse de, bu büyüme makine ve bina yatırımlarındaki düşüşle birlikte yüzde 0,1 oranında azaldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN