Herkesin akın ettiği market zinciri o şubelerini kapatıyor! SPK’ya bildirdi, karar şok etti: Artık giden kapıdan dönecek

Herkesin akın ettiği market zinciri o şubelerini kapatıyor! SPK’ya bildirdi, karar şok etti: Artık giden kapıdan dönecek

İstanbul’da ve İzmir’de 100’ü aşkın şubesi bulunan ve herkesin akın ettiği market zinciri o şubelerini kapatıyor. Bu kararı SPK’ya bildiren market zincirinin kararı herkesi şok ederken, artık giden kapıdan dönecek. İşte, alınan kararın detayları…

Binlerce kişinin ziyaret ettiği Kim Marketler, İstanbul'daki 3 şubesini kapatma kararı aldığını açıkladı. Bu flaş gelişme, perakende sektöründe büyük bir şok etkisi yarattı. Kapatma kararı, Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) bildirildi.

KAPATMA KARARININ NEDENLERİ

Ersan Alışveriş Hizmetleri olarak bilinen Kim Marketler, İstanbul'daki Ümraniye, Göktürk ve Çinçindere şubelerinin kapatılmasının nedenini, faaliyet verimliliği ve karlılık değerlendirmeleri olarak açıkladı. Ayrıca, kentsel dönüşüm nedeniyle daha önce kapatılan Mecidiyeköy şubesi de bu kararın bir parçası oldu.

kim-market-istanbuldaki-subelerini-kapatiyor-1.jpg

TOPLAM MAĞAZA SAYISI 136’YA DÜŞECEK

Ersan Alışveriş, İstanbul’daki şubelerini kapatırken, İzmir'de ise 3 yeni mağaza açmayı planladığını duyurdu. Bu yeni mağazaların operasyonel hazırlıklarının tamamlanarak 1 Ağustos'ta hizmete girmesi bekleniyor. İzmir'deki açılışlarla birlikte, Ersan Alışveriş’in toplam mağaza sayısı yeniden 136’ya çıkacak.

ŞİRKETİN FİNANSAL STRATEJİSİ

Şirketten yapılan açıklamalarda, mağaza kapatma ve açma kararlarının genel finansal stratejilerin bir parçası olduğu vurgulandı. Ersan Alışveriş, atılan adımların şirket verimliliğini artırmayı ve müşterilere daha iyi hizmet sunmayı amaçladığını belirtti. Ayrıca, işlemlerin SPK’nın Özel Durumlar Tebliği’ne uygun olduğu ve kamuoyuna duyurulduğu ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN