Herkes bu aracın hayalini kuruyor! SUV araçların gözdesi: ÖTV kaldırıldı fiyatları düşüşe geçti

Herkes bu aracın hayalini kuruyor! SUV araçların gözdesi: ÖTV kaldırıldı fiyatları düşüşe geçti

Son yılların en popüler araçları arasında yer alıyor herkes SUV model olarak onu tercih ediyor. Segmentin öne çıkan modellerinden biri olarak karşımıza çıkan o araçta ÖTV kalkıyor fiyatlar düşüyor. Çarpıcı fiyat teklifi ile otomobil severlerinde gözdesi oluyor.

Farklı otomobil markaları farklı kampanyalarla gündemdeki yerini koruyor. SUV segmentinde öne çıkan bir model olarak görülen Peugeot 2008, ÖTV muafiyeti ile birlikte dikkat çeken fiyatlarla satışa çıkarılıyor. Engelli vatandaşlar araç sahibi olmak için onu tercih ediyor uygun fiyatıyla herkesin gözdesi oluyor.

ÖTV KALKTI FİYATLAR DÜŞTÜ

Türkiye'de otomobil piyasası son günlerde yükselen fiyatlarla dikkat çekiyor. ÖTV oranları sık sık tartışılırken araç fiyatlarında önemli bir ölçütü olarak görülüyor. Devlet tarafından sağlanan ÖTV muafiyeti ile birlikte belirli şartları sağlayan alıcılar büyük bir mali kazanç sağlıyor. Sıfır kilometre araç üzerinden ÖTV'nin tamamen kaldırılması ile birlikte fiyatlar da yarı yarıya düşüyor.

Peugeot 2008 Review 2024 | Top Gear

ÖTV muafiyetine dahil olan araçlar arasında yer alan Peugeot 2008, SUV model kategorisinde yer alan ve yüksek performansıyla dikkat çeken bir araç olarak karşımıza çıkmaktadır. ÖTV muafiyetinin uygulanması ile birlikte alıcılar içinde cazip bir fiyat seçeneği sağlayan Peugeot 2008, liste fiyatı 1 milyon 580 bin TL iken ÖTV muafiyeti ile birlikte 878.000 TL'ye düşmektedir.

ÖTV MUAFİYETİ KİMLERİ KAPSIYOR?

%90 ve üzerinde engeli bulunan vatandaşlar ÖTV muafiyeti sınıfında yer almaktadır. Engelli bireylerin kendileri veya 1. derece yakınları tarafından kullanılabilen ÖTV muafiyeti hakkı uygun fiyatlı bir seçenek oluşturuyor. ÖTV muafiyetinden yararlanabilmek amacıyla aracın maksimum satış fiyatının 1 milyon 591 bin 200 TL olması gerekmektedir. Bu tutarı aşan araçlar için ÖTV muafiyeti bulunmuyor. Engelli bireyler bu muafiyeti 5 yılda bir kez kullanma hakkına sahiptir. İlgili belgelerle birlikte başvuruda bulunanlar fırsattan yararlanabiliyor.

Peugeot 2008 Haberleri ve İncelemeleri | Motor1.com

Peugeot 2008 ÖTV muafiyeti ile sunulan en güzel uygun fiyatlı araçlar arasında yer almaktadır. Otomobil pazarında engelli vatandaşlar için büyük fırsatlar sunulurken bu teklifin daha geniş bir kitleyi otomobil sahibi yapması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN