Getir Birleşik Arap Emirlikleri şirketine satıldı

Getir Birleşik Arap Emirlikleri şirketine satıldı

Rekabet Kurumu, Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olan Getir'in Birleşik Arap Emirlikleri merkezli dev yatırım şirketi Mubadala Investment Company PJSC tarafından satın alınması işlemine resmi olarak onay verdi.

Getir, Haziran ayında duyurduğu yeniden yapılandırma süreci, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli dev yatırım şirketi Mubadala Investment Company PJSC ile birlikte önemli bir dönüm noktasına ulaştı.

Rekabet Kurumu, 19 Eylül 2024 tarihinde bir karar alarak, Getir'in market ve yemek teslimatı işlerine ilişkin çoğunluk ve kontrol hissesinin Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Mubadala Investment Company PJSC tarafından devralınmasını onayladı.

Yeni yapılandırma ile birlikte Getir'in kurucularının azınlık hissesinin market ve yemek teslimatı işinde devam edeceği belirtildi. Ayrıca Getir'in e-ticaret ve mobilite gibi diğer işlerinin kontrolü, Getir kurucularında kalmaya devam edecek ve çoğunluk hisseleri de kuruculara geçecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN