Ford'un İspanya'daki fabrikasında işçi kıyımı

Ford'un İspanya'daki fabrikasında işçi kıyımı

Ford Motor Co., geçen yıl bin 100 çalışanını işten çıkarma kararının ardından, İspanya'nın Valencia kentindeki montaj fabrikasında bin 600 kişiyi daha işten çıkarmayı planladığını açıkladı.

Yaklaşık 4.700 çalışanı bulunan fabrikada, şirket sendikalara 600 kişilik kalıcı bir işten çıkarma gerçekleştireceğini, ancak diğer 1.000 kişinin yeniden işe alınma ihtimalinin müzakere edilebileceğini bildirdi. Ford’un İspanya’daki sözcüsü, üretimin 2027'de artırılması planları çerçevesinde diğer 1.000 kişinin geçici olarak yeniden işe alınabileceğini belirtti. "Yeni aracın üretimi başlayana kadar (diğer) 1.000 kişilik geçici bir çözüm müzakere edilebilir" dedi.

Ford, geçen ay yaptığı açıklamada, Valencia bölgesindeki Almussafes'te bulunan fabrikada 2027'den itibaren Avrupa ve diğer pazarlar için yeni bir hibrit binek otomobil üretimine başlayacağını duyurdu. Şirket, yeni otomobilin yıllık 300.000 adet üretimini hedefliyor.

Ford, son yıllarda diğer modelleri iptal ettikten sonra fabrikada sadece Kuga kompakt spor arazi aracını monte ediyor. Bu, Ford'un iki yıl içinde fabrikada açıkladığı ikinci işten çıkarma planı oldu. Şirket, 2023 yılında fabrikada bir önceki işten çıkarma turunu duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN