Fiyatlar yükselmişken hemen satın! Ünlü ekonomistten düşüş uyarısı: Hemen elden çıkarın

Fiyatlar yükselmişken hemen satın! Ünlü ekonomistten düşüş uyarısı: Hemen elden çıkarın

Fiyatlar yükselmişken hemen satın! Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'dan düşüş uyarısı! Hemen elden çıkarın! Net tarih vererek duyurdu...

Yatırımlarını değerlendirmek isteyen pek çok kişi, konut fiyatlarındaki artışlarla birlikte farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Ancak ani fiyat düşüşleri, yatırımcıları endişelendiren bir durum haline geldi.

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, konut yatırımı yapanlara yaz aylarının geldiğini hatırlatarak, bu dönemde mülklerini ellerinden çıkarmalarını öneriyor. Yeşilada, konut fiyatlarındaki büyük düşüşe dikkat çekerek, "Bu dönemde elinizden çıkarın" dedi.

FAİZ ARTIŞININ KONUT PİYASASINA ETKİSİ

Yabancıya konut satışında sert düşüş - Gündem Haberleri

Son dönemlerde konut fiyatlarındaki hızlı artış, satışların düşmesiyle birlikte fiyatlarda gerilemeye neden oluyor. Artan kredi faizleri ve yatırımcıların mevduat faizlerine yönelmesi, bu durgunluğun temel sebepleri arasında gösteriliyor.

KONUT FİYATLARINDA YÜZDE 40 DEĞER KAYBI

Haziran ayındaki enflasyon oranı yüzde 70,4 iken, konut fiyatları ortalama yüzde 30 artış gösterdi. Ancak, satılık konut fiyatlarında yüzde 40’lık bir değer kaybı yaşandı. Bu durum, ev yatırımcıları arasında değer kaybının devam edeceğine dair belirsizlikleri artırdı.

YAZ AYLARINDA KONUTLARINIZI SATIN

Konut fiyat endeksi, ocakta yüzde 2,3 arttı - Son Dakika Ekonomi Habeleri

Atilla Yeşilada, konut yatırımcılarına yaz aylarında mülklerini elden çıkarma konusunda önemli bir uyarıda bulunarak, "Konut fiyatlarındaki düşüş yaz aylarında durabilir ve hatta fiyatlar artış gösterebilir. Bu durumu fırsat bilerek konutlarınızı satmanızı öneriyorum" dedi.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ İNDİRİMİNE GİTMESİ BEKLENMİYOR

Atilla Yeşilada bas bas uyardı: Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Hazır olun büyük çöküş olacak...

Merkez Bankası'nın faiz indirimine gitme beklentisinin bulunmadığını belirten Atilla Yeşilada, "Şu anda konut fiyatlarında reel bir düşüş yaşanıyor. Yatırım amaçlı alınan mülkler satılamıyor. Ayrıca, Merkez Bankası’nın faiz indirimine gitme olasılığı bulunmuyor" ifadelerini kullandı.

Not: Bu haber, okurlarımıza bir yatırım tavsiyesi değildir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN