Fiyatlar artınca herkes ona yöneldi! “Ayağımı yerden kessin” diyen artık motosiklet alıyor

Fiyatlar artınca herkes ona yöneldi! “Ayağımı yerden kessin” diyen artık motosiklet alıyor

Otomobillerde fiyatlar artınca herkes ona yöneldi. Artık otomobil almanın mümkün olmadığını düşünen vatandaşlar, “Ayağımı yerden kessin” düşüncesiyle motosiklete yöneliyor…

Türkiye’de otomobil fiyatlarının yükselmesi ve taşıt kredisi faizlerindeki artış, vatandaşları motosiklet alımına yönlendirdi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Eylül 2024 verilerine göre, motosiklet satışlarında önemli bir artış gözlemlenirken, otobüs, minibüs, kamyon ve traktör gibi üretim amaçlı araçlarda düşüş yaşanıyor.

OTOMOBİL FİYATLARINDA ARTIŞ YÜZDE 500’Ü GEÇTİ

Son beş yılda otomobil fiyatları, yüzde 500'ün üzerinde bir artış gösterdi. Bu artış, vatandaşların otomobil sahibi olma isteğini azaltırken, taşıt kredisi faizlerindeki yükseliş de kredi kullanımlarını olumsuz etkiledi. Pandemi dönemi ve sonrasında yaşanan tedarik sorunları, kur dalgalanmaları ve faiz artışları, otomobil piyasasında fiyatların daha da yükselmesine yol açtı.

motosiklet-satislari-artti-1.jpg

MOTOSİKLET SATIŞLARINDA ÇİFT HANELİ ARTIŞ

Motosiklet, son üç yılda satışlarında çift haneli artış gösteren tek kategori oldu. TÜİK verilerine göre, trafikteki motosiklet sayısı yüzde 60,16 artarken, otomobil sayısı sadece yüzde 16,47 oranında arttı. Motosikletin daha uygun fiyatlı bir alternatif olması, vatandaşların bu yöne kaymasına neden oldu.

TİCARİ ARAÇLARDA DÜŞÜŞ DİKKAT ÇEKTİ

2023-2024 Ocak-Eylül döneminde ise ticari araçlarda dikkat çekici değişiklikler yaşandı. Kamyon, kamyonet ve traktör gibi araçlarda trafikten kaydı silinen araç sayısında artış gözlemlenirken, minibüs ve otobüs gibi taşıtlarda da daha yüksek artışlar yaşandı. Bu durum, ticari araçların da piyasa koşullarından etkilendiğini gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN