Fitch açıkladı: Arap bankaları Türkiye'ye yatırıma hazırlanıyor

Fitch açıkladı: Arap bankaları Türkiye'ye yatırıma hazırlanıyor

Fitch Ratings, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) bankalarının, iyileşen ekonomik koşullar ve cazip büyüme fırsatları nedeniyle Türkiye, Mısır ve Hindistan gibi bölgelerde varlıklarını artırmak istediğini açıkladı. KİK bankaları, dış büyüme stratejisiyle iş modellerini çeşitlendirmeyi ve karlılığı artırmayı planlıyor. Türkiye ve Mısır’daki KİK iştirakleri, bu yılın ilk çeyreğinde yaklaşık 150 milyar dolar varlığa sahipken, Hindistan’a olan ilgi de artıyor.

Fitch Ratings, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) bankalarının, iyileşen ekonomik koşullar ve daha iyi büyüme fırsatları nedeniyle Türkiye, Mısır ve Hindistan gibi büyük bölgesel pazarlarda varlıklarını artırmaya istekli olduğunu bildirdi.

Fitch'in açıklamasına göre, KİK bankaları bu ülkelerde banka satın almayı hedefliyor.

Açıklamada, "KİK bankaları, iyileşen ekonomik koşullar ve kendi iç pazarlarına kıyasla daha iyi büyüme fırsatlarının çekiciliğiyle başta Türkiye, Mısır ve Hindistan olmak üzere büyük bölgesel pazarlarda varlıklarını büyütmek için güçlü bir iştah gösteriyor." denildi.

Dış büyümenin, bazı KİK bankalarının iş modellerini çeşitlendirme ve karlılığı artırma stratejisinin bir parçası olduğuna inanıldığı belirtilen açıklamada, bu bankaların sermayeyi hızlı büyüyen pazarlara dağıtarak, kendi iç pazarlarındaki zayıf büyümeyi telafi edebilecekleri belirtildi.

KİK bankalarının bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye ve Mısır'daki iştiraklerinin yaklaşık 150 milyar dolar varlık büyüklüğüne ulaştığı belirtilirken, Hindistan'la da özellikle Birleşik Arap Emirlikleri bankalarının güçlü finansal ve ticari bağlarının arttığı ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN