Fındığı 130 TL'den satsanız bile... 5 ton fındık üreten çiftçi kalem kalem hesapladı: Zarar büyük

Fındığı 130 TL'den satsanız bile... 5 ton fındık üreten çiftçi kalem kalem hesapladı: Zarar büyük

Fındıkta zarar her geçen gün artıyor. Üretici hem tüketici dertleniyor yapılan hesaplamalar vahim tabloyu gözler önüne seriyor. 5 ton fındık üreten çiftçi tek tek hesapladı, ortaya tablo büyük zararı gözler önüne serdi. Fındık 130 TL'den satılsa bile üreticiyi kurtarmıyor. İşte fındıktaki son durum…

HİLAL NAS

Son birkaç yıldır fındığa dadanan kahverengi kokarca böceği ile birlikte artan maliyetler üreticinin çilesi oluyor. Fındık üreticisinin yaşadığı mağduriyete iyi ele alan İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile birlikte vahim tabloyu açıkladı. Bütün ürünler tavan fiyattan satılsa bile sezon sonu zararı büyük oluyor. İşte fındıktaki son durum…

Karadeniz istilaya uğradı! Tüm tarım alanları risk altında | FINDIK TV

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, fındık üreticisinin yaşadığı mağduriyete dikkat çekti. Usta, fındık fiyatları ve artan maliyetler nedeniyle üreticilerin büyük zarar ettiğini vurguladı.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla fındık üreticilerinin yaşadığı büyük sıkıntıyı gündeme taşıdı. Usta’nın paylaştığı mesajda, 5 ton fındık üreten bir vatandaşın hesaplamalarına göre, en yüksek kalite ürünü tavan fiyattan satmasına rağmen sezonu zararla kapattığına dikkat çekildi.

33.750 TL ZARAR!

Fındık üreticisinin yaptığı hesaplamaya göre, ürünler zehirli kahverengi kokarca böceğinden zarar görmemiş ve hükümetin açıkladığı 130 TL tavan fiyattan satılmış olsa bile, sezon sonunda 33.750 TL zarara uğradığını belirtti. Usta, bu durumun fındık üreticileri için ciddi bir tehlike oluşturduğunu vurguladı ve yetkililere seslendi:

Fındık üreticileri kahverengi kokarca böceğine karşı uyarıldı

"YAKINDA, FINDIK BULAMAYACAKSINIZ!"

Erhan Usta, fındık üreticilerinin sorunlarının görmezden gelinmesinin ihracatı da olumsuz etkileyebileceğini belirterek, "Bu insanların mağduriyetini bir kez daha görmezden gelirseniz, bırakın ihracatı, odalarınızda yiyecek fındık bulamayacaksınız!" dedi. Usta, hükümetin bu konuda acilen adım atması gerektiğini belirterek, fındık üreticilerinin desteklenmesi gerektiğini savundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN