Filistinlilerin varlıklarına el koymuştu: Binance'nin zararı devasa boyutlara ulaştı

Filistinlilerin varlıklarına el koymuştu: Binance'nin zararı devasa boyutlara ulaştı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, İsrail hükümetinin talebi üzerine Filistinlilere ait Bitcoin varlıklarını dondurma kararı alarak büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi. Karar, kripto dünyasında güvenilirlik konusunda ciddi soru işaretleri oluştururken, piyasalarda önemli dalgalanmalar oldu. Binance CEO'su, "Sadece yasadışı fonlara bağlı sınırlı sayıda kullanıcı hesabının işlem yapmasının engellendiğini" açıklasa da borsadan BTC çıkışı 46 bin 710 Bitcoin'e ulaştı.

Binance'te bulunan Filistin bağlantılı hesaplara önceki gün (28 Ağustos 2024) uygulanan blokaj, kripto para biriminin en büyük borsalarından olan şirkette sarsıntıya neden oldu.

Coinglass'ta yer alan verilere göre 27 Ağustos'tan bu yana Binance'tan çekilen BTC sayısı 46 bin 710'a ulaştı. Bu kripto para miktarının dolar karşılığı 2.83 milyarlık dev bir meblağ anlamına geliyor.

Binance CEO'su Richard Teng, konuyu bir yanlış anlama olarak nitelendirerek, sadece "yasadışı fonlara bağlı sınırlı sayıda kullanıcı hesabı"nın işlem yapmasının engellendiğini açıkladı. Ancak, borsadan 46 bin 710 Bitcoin'in çekilmesi, bu açıklamanın inandırıcılığını zayıflattı.

bbbbbbbbb.jpg

Bu olay, kripto para yatırımcılarının dikkatli olmaları ve yatırımlarını yapmadan önce detaylı araştırmalar yapmaları gerektiğini bir kez daha ortaya koydu.

Uzmanlar, bu olayın kripto para piyasalarının olgunlaşmamış olduğunu ve hala birçok sorunun çözülmeyi beklediğini gösterdiğini belirtti. Gelecekte, kripto para piyasalarının daha şeffaf, güvenilir ve düzenlenmiş bir hale gelmesi için önemli adımlar atılması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN