Fed Başkanı sinyali verdi altın fırladı! Gram altın biriktirenler parasına para kattı

Fed Başkanı sinyali verdi altın fırladı! Gram altın biriktirenler parasına para kattı

Gram altın yatırımcılarının yüzünü güldüren haber geldi. ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'den sinyal geldi. Altında hızla artış yaşanırken, gram altıncılar parasına para kattı. İşte o açıklamalar...

BURAK ÖZTOPRAK

FED Başkanı Jerome Powell'den faiz indirimlerine yeşil ışık yakıldı. Gram altın biriktiren yatırımcıların yüzünü güldüren açıklama geldi. Fırlayan gram altın karşısında yatırımcılar parasına para kattı. İşte o rakamlar...

ALTINDA ANİ YÜKSELİŞ

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole toplantısında verdiği faiz indirimi sinyali, altın piyasasını adeta canlandırdı. Powell’ın "Politikayı ayarlama zamanı geldi" açıklamasının ardından ons altın yüzde 1,25 yükselerek 2.517 dolar seviyesine çıkarken, gram altın da yüzde 1,63 artışla 2.751 liraya fırladı. Altın biriktiren vatandaşlar bu ani yükselişle kazançlarını artırdı. İşte altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren Powell’ın açıklamalarından öne çıkan detaylar:

fgfdh-tefr-cover.webp

FED FAİZ İNDİRİMİNE HAZIRLANIYOR

Powell, Jackson Hole toplantısında yaptığı konuşmada, faiz indirimlerinin artık daha yakın olduğunu işaret etti. Faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızının verilere dayalı olarak yapılacağını belirten Powell, enflasyonun hedeflerine yaklaştığını ve ekonominin güçlü iş gücü piyasası ile dengede kalacağını ifade etti.

altin-10may-o9tr-cover.jpg

ALTIN FİYATLARI ZİRVEDE

Powell’ın konuşmasının ardından ons altın hızlı bir yükselişle 2.517 dolara çıkarken, gram altın da 2.751 liraya ulaştı. Özellikle altın yatırımcıları bu gelişmelerden kazançlı çıktı. Powell'ın açıklamaları altın fiyatlarını desteklerken, yatırımcılar da piyasalardaki bu hareketliliği fırsata çevirdi.

0x0-1687847607177.webp

ENFLASYON HEDEFİNE YAKLAŞILIYOR

Powell’ın konuşmasında enflasyonun istikrara kavuştuğunu ve fiyatların artık daha fazla yükselmediğini vurgulaması, piyasalarda olumlu bir etki yarattı. "Enflasyon şu anda hedefimize daha yakın" diyen Powell, enflasyonun kontrol altına alındığını ve faiz politikalarının buna göre ayarlanacağını söyledi.

0x0-1688194837447.webp

ALTIN YATIRIMCILARI İÇİN KRİTİK DÖNEM

Powell'ın açıklamaları altın yatırımcıları için kritik bir döneme işaret ediyor. Faiz indirimlerinin yaklaştığı bir dönemde altının güvenli liman olarak görüldüğü bu süreçte, yatırımcılar altın fiyatlarının nasıl şekilleneceğini yakından takip ediyor. Altın biriktiren vatandaşlar, bu yükselişten kazançlı çıkmaya devam ediyor.

altin-fiyatlari-bugun-ne-kadar-oldu-ceyrek-10313663-120-amp.webp

GÖZLER EYLÜL AYINDA

Fed'in eylülde faiz indirimi yapabileceği yönündeki beklentiler, altın fiyatlarının nasıl şekilleneceğini belirleyecek. Uzmanlar, yatırımcıların özellikle faiz indirimine yönelik gelişmeleri takip etmeleri gerektiğini vurguluyor. Powell'ın "Politikayı ayarlama zamanı geldi" açıklaması, altın piyasasında yeni bir dalga yaratabilir.

Altın yatırımcıları için bu dönem fırsatlarla dolu olabilir. Powell’ın açıklamaları sonrası altındaki hareketlilik, yatırımlarını doğru yöneten vatandaşlar için kazançlı günlerin habercisi olabilir. Altın fiyatlarını yakından izlemeye devam edin!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN