Faizsiz kredi bekleyen çiftlere müjde destekler yatıyor! Bakan Göktaş duyurdu: Bayram nedeniyle öne çekiliyor

Faizsiz kredi bekleyen çiftlere müjde destekler yatıyor! Bakan Göktaş duyurdu: Bayram nedeniyle öne çekiliyor

Kurban Bayramı öncesinde genç çiftlere müjdeli haber geldi. 1.203 genci kapsayan ödemeler bugün itibariyle hesaplara yatacak. İşte detaylar…

ESMAGÜL KOÇAK

Evlilik hazırlığı yapan gençlerin bu süreci daha güvenli bir şekilde tamamlamasını amaçlayan Aile ve Gençlik Fonu uygulaması kapsamında ikinci etap ödemeleri bekleyen çiftlere müjdeli haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kurban Bayramı öncesinde 1.203 çifte ödemelerin yapılacağını duyurdu…

ÖDEMELER BUGÜN HESAPLARA GEÇİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, genç çiftlere müjdeli haberi verdi! Aile ve Gençlik Fonu'nun ikinci etap ödemeleri, Kurban Bayramı dolayısıyla öne çekilerek bugün itibarıyla hesaplara yatırılıyor. Toplamda 1.203 çift, 180 milyon 450 bin TL'lik bu destekten yararlanacak.

Aile ve Gençlik Fonu, gençlerin evlilik sürecine daha güvenle adım atmalarını ve mutlu bir yuva kurmalarını desteklemek amacıyla hayata geçirildi. Fon kapsamında başvuru yapan ve şartları sağlayan çiftler, 150 bin TL tutarında faizsiz kredi desteği alıyor.

aile-ve-genclik-fonu-odemeleri-1.jpg

Bakan Göktaş, aile kurumunu güçlendirmeyi ve gençleri sosyal risklere karşı korumayı hedefleyen bu projenin pilot uygulamasının deprem bölgesindeki illerde gerçekleştirildiğini belirtti. İlk ödemelerin Nisan ayında yapıldığını hatırlatan Göktaş, ikinci etap ödemelerinin ise Kurban Bayramı'na özel olarak öne çekildiğini duyurdu.

Aile ve Gençlik Fonu'na başvuruların "www.aile.gov.tr" adresinden devam ettiğini belirten Göktaş, bugüne kadar 9.992 çiftin başvuru yaptığını ve şartları sağlayan 2.976 çifte evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmeti verildiğini açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN