Evde bakım maaşı alanlar dikkat! Rakamlar sil baştan değişiyor! Yeni rakamlar ne kadar olacak?

Evde bakım maaşı alanlar dikkat! Rakamlar sil baştan değişiyor! Yeni rakamlar ne kadar olacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılan evde bakım maaşı için sevindiren açıklamalar peş peşe geldi. Herkesin beklediği zam oranları netlik kazanırken rakamlar da belli oldu. İşte evde bakım maaşı tutarları…

Temmuz ayı içerisinde 9077 TL'ye yükselen evde bakım maaşı için yeni bir zam güncellemesi bekleniyor. Yeni yıl ile birlikte değişecek rakamlar yavaş yavaş netlik kazanırken ödeme tutarları da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, 2025 yılında ne kadar ödeme yapılacak? İşte tüm detaylar…

ENFLASYON ORANLARI BELİRLEYİCİ OLACAK

Evde bakım maaşı ödemeleri için 6 aylık enflasyon oranları göz önüne alınarak zam yapılmaktadır. Ekonomistler tarafından yapılan tahminler doğrultusunda zam miktarının 857 TL civarında olabileceği aktarıldı. Yıl sonu enflasyon rakamlarının belirlenmesi ile birlikte net maaşlarda netlik kazanacak.

Evde Bakım Maaşı Neden Zamlı Yatmadı? 15 Ocak 2024 - Yozgat Haber - Yozgat Çamlık Gazetesi

2025 yılı için evde bakım maaşı zammı Büyük bir merakla takip edilirken yeni zammın 10.000 TL'ye dayanması bekleniyor. Henüz rakamlar netlik kazanmasa da 2025 yılı Ocak ayı enflasyon verileri ile birlikte rakamlarda belirlenmiş olacak.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Evde bakım maaşı almak isteyenlerin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen şartları karşılaması gerekiyor. Hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması, bakım gereksinimi olan kişinin tam teşekküllü bir hastaneden alınmış sağlık raporuna sahip olması şartları aranmaktadır. Başvurular, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına TC kimlik numarası ile ya da e-devlet üzerinden yapılabiliyor.

Evde bakım maaşı alanlara müjde!

Evde bakım maaşı başvurularının incelenmesi doğrultusunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları bu doğrultuda görev almaktadır. Başvuruların olumlu sonuçlanması durumunda maaş ödemeleri takip eden ilk aydan itibaren hesaplara yatırılacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN