Ev sahiplerine bir ödeme daha çıktı! Herkese zorunlu oluyor: Mehmet Şimşek detayları duyurdu

Ev sahiplerine bir ödeme daha çıktı! Herkese zorunlu oluyor: Mehmet Şimşek detayları duyurdu

Deprem riskinin yüksek olduğu Türkiye’de konutlar için alınan yeni kararı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıkladı. Alınan kararla birlikte ev sahiplerine bir ödeme daha çıktı. İşte herkese zorunlu hale getirilen o yenilik…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin deprem riski taşıyan bir ülke olmasından dolayı zorunlu afet sigortası uygulamasını genişletme kararı aldıklarını açıkladı. Şimşek, yılın 3’üncü ya da en geç 4’üncü çeyreğinde bu sigortanın yürürlükte olacağını aktardı.

ARTIK SADECE BİNALARI KAPSAMIYOR

Yeni zorunlu afet sigortası artık sadece binaları kapsamayacak. Ev eşyası dahil risk oluşturan her şey sigortanın kapsamında yer alacak. Bakan Şimşek, Türkiye’de yaşanan son depremlerin önemli mali kaynaklar gerektirdiğini, zorunlu sigortanın bu felaketlerin olası etkilerini azaltmada önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

mehmet-simsek-zorunlu-afet-sigortasi-1.jpg

YAPILACAK YENİLİKLER

Yeni reform programlarının bir parçası olarak mevcuttaki deprem sigortasının kapsamı genişletilecek. İklim değişikliği ve doğal afet riskleri karşısında dirençli şehirlerin oluşturulmasının önemi vurgulandı.

Zorunlu afet sigortasının bu türdeki risklere karşı ülkenin hazırlıklı olmasına katkı sağlayacağı belirtildi. Kalkınma Planı kapsamında bu düzenleme yer alacak ve ülkenin genel sigortacılık oranının artırılması amaçlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN