Eurostat verileri ortaya koydu: Türkiye Avrupa’nın en ucuz ülkesi

Eurostat verileri ortaya koydu: Türkiye Avrupa’nın en ucuz ülkesi

Eurostat verilerine göre, 2023 yılında Avrupa Birliği ülkeleri arasında hane halkı tüketim harcamaları bakımından fiyat farklılıkları ortaya çıktı. Özellikle Danimarka, İrlanda ve Lüksemburg gibi ülkeler, AB ortalamasının oldukça üzerinde fiyat seviyelerine sahip. Buna karşın, Türkiye ise euro bazında en düşük fiyat seviyesine sahip ülke olarak yer aldı.

Eurostat verilerine göre, 2023 yılında Avrupa Birliği'nde tüketici fiyatları oldukça farklılık gösteriyor. Danimarka, İrlanda ve Lüksemburg gibi ülkeler, AB ortalamasının oldukça üzerinde fiyat seviyelerine sahipken, Türkiye ise Euro bazında en uygun yaşam maliyetine sahip ülke olarak öne çıktı.

Danimarka, AB ortalamasının yüzde 143’üyle en yüksek fiyat seviyesine sahipken, İrlanda yüzde 142 ve Lüksemburg yüzde 135’le bu ülkeleri takip etti.

TÜRKİYE, EURO BAZINDA AVRUPA’NIN EN UCUZ ÜLKESİ

Euronews Türkçe’nin haberine göre euro bazlı düşünüldüğünde Türkiye yüzde 42’yle en düşük fiyat seviyesine sahip ülke olarak belirlendi.

Fiyat endeksleri Avrupa’daki mal ve hizmetlerin maliyetlerini karşılaştırmayı mümkün kılıyor. Bu endeksler, bir ülkenin belirli ürün ve hizmetlerinin diğer ülkelere kıyasla ne kadar pahalı veya ucuz olduğunu gösteriyor.

Endeksler ülkelerin mal ve hizmet fiyatlarını ölçerek, Avrupa veya diğer ülke gruplarına kıyasla bir ülkenin fiyat seviyesini ortaya koyuyor.

Avrupa’da aynı mal ve hizmetlerden oluşan belirli bir sepetin maliyetine bakıldığında Danimarka’da bu sepet için 143 euro, Lüksemburg’da 135 euro, Türkiye’de’yse 42 euro (1.500 Türk lirası) ödenmesi gerekiyor.

Bununla beraber Lüksemburg’da asgari ücret 2.570 euro (91.570 Türk lirası) seviyelerindeyken bu rakam Türkiye’de 475.80 euro (17.002 Türk lirası).

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN