Euro Bölgesi enflasyonu belli oldu

Euro Bölgesi enflasyonu belli oldu

Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon haziranda piyasa beklentileri doğrultusunda yüzde 2,5 belirlenirken aylık bazda yüzde 0,2 artış gösterdi.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) Euro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haziran ayı verilerini açıkladı. Buna göre, Euro Bölgesi'nde mayısta yüzde 2,6 olan yıllık enflasyon, haziranda yüzde 2,5'e indi. TÜFE, haziranda aylık bazda yüzde 0,2 artış gösterdi.

Piyasa beklentileri de haziranda Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyonun yüzde 2,5 olması yönündeydi.

EN YÜKSEK ARTIŞ "HİZMETLERDE"

Enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, en yüksek yıllık fiyat artışı yüzde 4,1 ile hizmetlerde gerçekleşti. Hizmet sektörünü yüzde 2,5 ile gıda, alkol ve tütün ürünleri, yüzde 0,7 ile enerji dışı sanayi ürünleri ve yüzde 0,2 ile enerji ürünleri izledi.

Euro Bölgesi'nde çekirdek enflasyon haziranda yıllık yüzde 2,9, aylık 0,3 seviyesinde ölçüldü.

ÜLKE ÜLKE AB ENFLASYON VERİLERİ

AB uyumlu verilere göre, enflasyon haziranda Belçika'da yüzde 5,5, İspanya'da yüzde 3,5, Hırvatistan ve Hollanda'da yüzde 3,4, Avusturya'da yüzde 3,2, Almanya ve Fransa'da yüzde 2,5 oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN