Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı duyurdu: Gelire göre fatura dönemi geliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı duyurdu: Gelire göre fatura dönemi geliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bin liralık doğalgaz ve elektrik faturasının yüzde 60'ının halen devlet tarafından karşılandığını belirterek, "Yüksek gelir grubu için yeni bir çalışma yapacağız" dedi. Konuyla ilgili olarak Bakan Bayraktar, "Gelir grubu yüksek, gerçek maliyete katlanabilecek tüketicilere maliyetine göre, maliyet esaslı yansıtmak daha doğru diye düşünüyoruz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Bayraktar, Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde enerji ithalatını azaltarak cari açığı düşürmeyi amaçladıklarını belirtti. Bu stratejinin, Türkiye ekonomisinin en büyük sorunlarından biri olan enflasyon üzerindeki baskıyı da hafifletmeyi hedeflediğini vurgulayan Bayraktar, "OVP döneminde enerji ithalatını azaltarak, cari açığı ve enerji maliyetlerini düşürerek enflasyon üstündeki baskıları azaltmayı hedefliyoruz" dedi.

YÜKSEK GELİR GRUBU İÇİN YENİ ÇALIŞMA

Bayraktar, enerji maliyetleri konusunda vatandaşlara sağlanan destekler hakkında da bilgi verdi. Bugün gelinen noktada, vatandaşların enerji faturalarının önemli bir kısmının devlet tarafından karşılandığını hatırlatarak, "Bin liralık gaz ve elektrik faturasının yüzde 60'ı halen devletimiz tarafından karşılanıyor" şeklinde konuştu.

Enerji fiyatlandırmasında gelir gruplarına yönelik farklı yaklaşımlar geliştirilmesinin önemine değinen Bakan Bayraktar, yüksek gelir grubuna sahip tüketiciler için maliyet esaslı bir fiyatlandırma yapmayı düşündüklerini açıkladı. Bu yaklaşım, enerji maliyetlerinin daha adil bir şekilde dağıtılmasına yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor. Bayraktar, "Elektrik ve gaz fiyatlarını, gelir grubu yüksek, gerçek maliyete katlanabilecek tüketicilere maliyet esaslı yansıtmak daha doğru diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili olarak Bayraktar şu ifadeleri kullandı:

"Elektrik ve doğalgazda Hazine üzerinden çok ciddi desteğimiz var. 1000 liralık gaz ve elektrik faturasının yüzde 60'ı halen devletimiz tarafından karşılanıyor. Bütçe imkanları mertebesinde bu desteklere devam edeceğiz. Vatandaşımızın dünyada gelişen, artan fiyatlara karşı korumaya devam edeceğiz. Bunu yaparken destek mekanizmasını daha etkin kullanmamız gerekiyor. OVP içinde de desteklerin etkinleştirilmesi başlığı altında var. Her birimizin evinde kullandığımız elektrik ve gazda bu destek var" ifadelerini kullandı.

ORUÇ REİS GEMİSİ SOMALİ’YE GÖNDERİLİYOR

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin uluslararası enerji projeleri ve deniz araştırmaları konusundaki çalışmalarına da değindi. Türkiye'nin sismik araştırma gemisi Oruç Reis'in bu ay sonunda ya da ekim başında Somali'ye gönderileceğini açıkladı. Oruç Reis gemisi, Somali açıklarında 3 boyutlu sismik araştırmalar yapacak. Bu çalışmalar, Türkiye’nin denizlerdeki enerji kaynaklarını keşfetme ve bu alandaki potansiyelini artırma çabalarının bir parçası olarak görülüyor. Bayraktar, "Oruç Reis gemimizi bu ay sonunda ya da ekim başında Somali'ye gönderiyoruz. Bu sahalarda 3 boyutlu sismik çalışmayı yapacak" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN