En güvenilir isim asgari ücrete gelecek zammı açıkladı! Zammı öğrenmek için aralık ayını beklemenize gerek kalmadı

En güvenilir isim asgari ücrete gelecek zammı açıkladı! Zammı öğrenmek için aralık ayını beklemenize gerek kalmadı

Asgari ücretlilerin merakını giderecek rakamlar geldi. Piyasanın en güvenilir ismi asgari ücrete yapılacak zam oranını duyurdu. Zam oranını öğrenmek için iki ay daha beklemenize gerek kalmadı. İşte asgari ücrette zam oranı...

BURAK ÖZTOPRAK

Milyonlarca asgari ücretlinin sabırla beklediği asgari ücret zammı duyuruldu. Piyasanın en güvenilir ismi 2025 yılını beklemenize gerek kalmadı diyerek açıkladı. Yeni yılda asgari ücret o rakama ulaşacak. İşte asgari ücrette beklenen rakam...

ASGARİ ÜCRETİN YENİ SEVİYESİ

2025 yılında asgari ücrete yapılacak zam, şimdiden en çok konuşulan konular arasında. Dünyanın en güvenilir ekonomistleri arasında gösterilen Bloomberg Ekonomisti Selva Baziki, asgari ücretin yeni seviyesini tahmin etti. Baziki, bütçe gereklerine uygun olarak asgari ücrete yüzde 17 zam yapılacağını öngörse de, yüzde 30’luk bir artışın daha olası olduğunu belirtti.

ssk-ve-bagkur-emeklilerini-ilgilendiriyor-ikramiye-zammi-icin-konusulan-rakam-ne-143556.webp

SELVA BAZİKİ’NİN TAHMİNİNE GÖRE ASGARİ ÜCRET 22.103 TL OLABİLİR

Bloomberg’in deneyimli ekonomisti Selva Baziki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 2025 bütçesine dayanarak asgari ücrete yapılacak zam hakkında öngörülerde bulundu. Baziki, enflasyon tahminleriyle örtüşen yüzde 17’lik bir artışın beklendiğini, ancak yüzde 30’luk bir zammın daha muhtemel olduğunu söyledi. Baziki’nin hesaplamasına göre, asgari ücret 2025 Ocak ayında 22.103 TL’ye kadar yükselebilir.

6zbqxz72sucdcdrynxu01q.webp

ASGARİ ÜCRET SENARYOLARI: 19.892 TL’DEN 22.103 TL’YE KADAR

2025 yılı başında asgari ücrete yapılacak zam oranları için farklı senaryolar da gündemde:

  • Yüzde 17 Zam: Asgari ücret 19.892 TL’ye çıkacak.
  • Yüzde 25 Zam: Asgari ücret 21.252 TL olacak.
  • Yüzde 30 Zam (Baziki Tahmini): Asgari ücret 22.103 TL’ye ulaşacak.

Yabancı yatırım kuruluşları ve IMF, 2025 yılında asgari ücrete yüzde 25 zam yapılmasını öngörürken, yüzde 49’luk bir artışın enflasyonu yeniden tetikleyebileceği yönündeki uyarılar dikkat çekiyor.

son-dakika-memur-ve-emekliye-ek-zammi-da-iceren-14678189-7237-amp.webp

2024'TE ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 49 ZAM YAPILMIŞTI

2024 yılı başında asgari ücret yüzde 49 zamla 17.002 TL’ye çıkarılmış, yıl ortasında ek zam yapılmamıştı. 2025'te ise zam oranının, enflasyon ve bütçe dengelerine göre belirleneceği tahmin ediliyor.

Yabancı ekonomistlerin ve finans kuruluşlarının beklentileri doğrultusunda, 2025 asgari ücret zammı konusunda şimdiden birçok senaryo tartışılmaya başlandı. Selva Baziki'nin yaptığı bu tahmin ise iş dünyasında ve kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN