Emeklilik sistemi değişiyor: Güncellemeye ihtiyaç var! AK Parti'den yeni emeklilik sistemi açıklaması

Emeklilik sistemi değişiyor: Güncellemeye ihtiyaç var! AK Parti'den yeni emeklilik sistemi açıklaması

Mevcut emeklilik sisteminin prim sayısı ve yaş bakımından değerlendirilerek bir kez daha ele alınması gerektiği söyleyen AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, şu an uygulanan sistemi hakkaniyetli görmediğini belirtti. İşte detaylar...

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, mevcut emeklilik sisteminin değişmesi gerektiğini savundu.

Kanal 7 yayınında konuşan AK Parti Grup Başkanı Güler, emeklilik sisteminin güncellenmesiyle ilgili, "Bizim daha adil, dengeli, hakkaniyetli ve sürdürülebilir mahiyette bir emeklilik sistemini hayata geçirmemiz lazım" dedi.

"GELİŞMİŞ ÜLKELERDE 45-50 YAŞINDA EMEKLİLİK YOK"

Emeklilik sistemini incelerken dünyadaki örneklerin dikkate alınması gerektiğini belirten Abdullah Güler, Avrupa'daki emeklilik yaş oranına dikkat çekti.

NTV'de yer alan habere göre, Abdullah Güler, şöyle konuştu:

"Şu anda gelişmiş Batı toplumlarına bakın 45 yaşında, 50'li yaşlarda emekli bulamazsınız. Bizim prim miktarını ve yaşı yeniden konuşmamız lazım. Bu sistemin bu haliyle sürdürülebilir olmadığını görüyorum."

2024 İLE 2025 YILI ARASINDAKİ EMEKLİLİK MAAŞI FARKI ORTADAN KALKACAK MI?

Abdullah Güler ayrıca 2024 yılında emekli olacaklar ile 2025 yılında emekli olacakların alacakları emekli aylıkları arasında fark oluşacağına ilişkin tartışmaları da değerlendirdi.

Abdullah Güler, konuya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı uzmanlarının çalışma yürüttüğünü belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN