Emeklilerin temmuz zammı ne kadar olacak? Özgür Erdursun açıkladı: Emekliye var asgari ücretliye yok

Emeklilerin temmuz zammı ne kadar olacak? Özgür Erdursun açıkladı: Emekliye var asgari ücretliye yok

Milyonlarca emeklinin gündeminde Temmuz ayındaki zam bulunuyor. Önümüzdeki ay ne kadar zam geleceğine ilişkin araştırmalar devam ederken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, akşam önemli açıklamalarda bulundu. Emeklilere verilmesini beklenen oranları paylaşan uzman isim asgari ücretliye ise zam yok dedi. İşte detaylar…

Emeklilerin ve memurların maaş zamlarının belirlenmesine az bir zaman kaldı. Bu kapsamda milyonlar gözlerini Temmuz ayına dikmiş bulunuyor. Öte yandan SSK, Bağkur ve memur emeklilerinin maaş hesaplamalarını etkileyen veriyi Merkez Bankası tarafından açıklandı. Açıklanan veriler ışığında Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun ise Temmuz ayında beklenen zamma ilişkin tahminlerini paylaştı.

p-2.jpg

5 AYLIK ENFLASYON RAKAMLARI NETLEŞTİ

Mayıs ayı enflasyonunun açıklanması ile 5 aylık garantilenen zam oranları belli olmuştu. Mayıs ayında enflasyon aylık bazda %3,37 artarken, yıllık bazda %75,45 olarak rekor seviyede açıklandı.

  • 5 aylık enflasyon: %22,72
  • 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı: %22,72
  • 5 aylık memur enflasyon farkı: %6,72
  • 5 aylık memur toplu sözleşme zammı: %10
  • 5 aylık enflasyon farkı dahil zam oranı: %17,4

yeni-proje-4-001.jpg

ÖZGÜR ERDURSUN ZAM ORANLARI PAYLAŞTI

Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçları Merkez Bankası tarafından paylaşılırken, Haziran ayı enflasyon tahmini %2,52 olarak belirlendi. Özgür Erdursun bu tahminler kapsamında şu açıklamada bulundu:

"Haziran ayı enflasyonu 3 Temmuz'da %2,52 olarak açıklanırsa, SSK ve Bağkur emeklilerine %25,8 artış yapılacak. %25-26 bandında bir artış bekliyorduk. Memur ve memur emeklilerine de %20,8 enflasyon farkı çıkacak.

Ücretli çalışanlar için de 6 aylık enflasyon %25,8 olacak. Onlara neden enflasyon farkı verilmiyor? Asgari ücretliler ve diğer çalışanların da enflasyondan kaynaklanan kayıpları var."

p-1.jpg

ASGARİ ÜCRETLİLER VE ENFLASYON FARKI

Erdursun, "Asgari ücretin değeri 12.614 lira olacak. Ancak artış yapmayacaklarını söylüyorlar. Enflasyon farkı bir zam değil, enflasyondan dolayı zararı karşılamak gerekiyor.

Temmuz ayında hükümetin SSK ve Bağkur emeklilerine %25, memur ve memur emeklilerine %20 zam yapacağını, ancak asgari ücrete zam yapılmayacağını düşünüyorum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN