Emekli maaşlarına zam yolda! En güvenilir isim açıkladı: İşte masadaki rakam

Emekli maaşlarına zam yolda! En güvenilir isim açıkladı: İşte masadaki rakam

Emekli maaşında yaşanan son dakika gelişmeleri milyonlara kişi tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle enflasyondaki artış ile birlikte emekli maaşlarına ek zam yapılması gündeme gelirken sıcak bir gelişme yaşandı. Milyonlarca emekli bu zammı duyunca sevinçten havalara uçacak. Emekli maaşlarına zam yolda! En güvenilir isim açıkladı. Peki emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Emekli maaşlarına ne kadar ek zam geliyor? İşte masadaki o rakam...

Ekonomi yönetimi ile AK Parti arasında gerilim tırmanıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in hazırladığı vergi paketine itirazlar sürerken, en düşük emekli aylığının 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarılması formülleri tartışılıyor.

Piyasanın en güvenilir ekonomi gazetecilerinden Erdal Sağlam'ın 10 Haber'de yer alan haberine göre, vergi paketine AK Parti yönetiminden gelen itirazlar nedeniyle hâlâ son şekli verilemedi. AK Parti, bütçeden yapılan harcamaların artırılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a baskı yapıyor. Bu durum, Bakan Şimşek’in işini zorlaştırıyor.

CUMHURBAŞKANI ONAYI İÇİN ZORLANIYOR

Bakan Şimşek, son dönemde istediği kararları Cumhurbaşkanı’nın onayından geçirmek için zorlanmaya başladı. AK Parti içerisinden “oy kaybediyoruz” gerekçesiyle gelen taleplerin artması, vergi paketinde iş dünyasından alınacak ek vergilere karşı çıkılması Şimşek’i zora sokuyor. İlk vergi paketi taslağının kamuoyuna sızmasıyla birlikte, paketin maddeleri üzerinde tartışmalar ve itirazlar başladı. Bu itirazlar doğrudan Cumhurbaşkanlığı'na iletiliyor.

yeni-proje-2024-07-09t082402-824.jpg

KIZILCAHAMAM’DA TARTIŞMALAR YOĞUNLAŞTI

Kulis haberlerine göre Kızılcahamam’da yapılan parti toplantısında, Bakan Şimşek’e yüklenen partililer, enflasyonun düşürülememesinden, iş dünyasının sıkıntılarından ve oy kaybından yakınarak faturayı ekonomi politikalarına çıkardı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bakan Şimşek’i koruma gereği hissetti.

EMEKLİ MAAŞINDA ARTIŞ GÜNDEMDE

Çalışma Bakanı, daha önce asgari ücrete zam yapılmayacağını ve işçi emeklilerinde kök maaşın artırılmayacağını açıklamıştı. Ancak, 8 bin TL kök maaşı olan asgari emekli maaşının 10 bin TL olduğu, kök maaşın düzeltilmezse Temmuz ayında zam alamayacağı belirtiliyor. Bu mağduriyetin giderilmesi için en düşük emekli maaşının 12 bin TL’ye çıkarılması gündemde.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bu konuda çalışma yapıldığını ve birkaç gün içinde netleşeceğini açıkladı. Çelik, bu artışın Orta Vadeli Program (OVP) hedefleri içinde kalınarak yapılacağını belirtti. Kök maaşı 10 bin TL’nin altında olan işçi emeklileri için adım atılacağı ve maliyetin tartışıldığı bildirildi. Bakan Şimşek’in de bu mağduriyetin farkında olduğu ve düzenlemeye karşı çıkmadığı ifade ediliyor.

BÜTÇE DİSİPLİNİ TEHLİKEDE

Asgari emekli maaşının artırılması haklı bir talep olarak görülse de, bütçe disiplini açısından sıkıntılar yaşanabilir. Hem şirketlerden gelen taleplerin, hem de bölgelerle ilgili harcama taleplerinin yoğunlaşması bütçe disiplinini bozabilir. Bakan Şimşek’in belirttiği gibi, bütçe açığının milli gelire oranının bu yıl yüzde 5’in altına, 2025’te ise yüzde 3’e indirilmesi hedefi tehlikeye girebilir.

yeni-proje-2024-07-09t082416-350.jpg

VERGİ PAKETİ NE ZAMAN GELECEK?

Sürekli ertelenen vergi paketinin, tasarruf tedbirlerinin ardından TBMM’ye geleceği söyleniyor. Paket, bütün olarak değil, 2-3 parça halinde yeniden hazırlandı. İlk paketin yakında sunulması bekleniyor. Şimşek, pakette yapılan ayıklamaların mümkün olduğunca az olmasını sağlamaya çalışıyor. Bakalım ne çıkacak?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN