Emekli maaş ödeme tarihleri değişti mi? Haziran ayı emekli maaş ve ikramiyeler ne zaman ödenecek?

Emekli maaş ödeme tarihleri değişti mi?  Haziran ayı emekli maaş ve ikramiyeler ne zaman ödenecek?

Emekli maaşı ödeme tarihlerinde değişiklik yapıldığı iddia edildi. Çıkan haberler ülke çapında binlerce emekliyi etkilerken konu ile ilgili SGK'dan yazılı açıklama yapıldı. Peki emekli maaş ödeme tarihleri değişti mi? Haziran ayı emekli maaş ve ikramiyeler ne zaman ödenecek?

Emeklilere maaş ödemelerinde yeni bir düzenleme ile ilgili çıkan haberlere ilişkin SGK'dan açıklama geldi. Tüm emekli ödemelerin yeni takvime uygun olarak yapılacağı iddia edildi. Emeklilerin, revize edilen ödeme planına değinen SGK emekli maaş ödeme ve ikramiye ödeme tarihleri ile ilgili detayları paylaştı.

EMEKLİ MAAŞ ÖDEME TARİHLERİ DEĞİŞTİ Mİ?

Emekli maaş ödeme tarihlerinin değiştiğine dair çıkan haberlerin doğru olmadığı ortaya çıktı. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, emekli aylık alan vatandaşların ödemelerinin yine aynı günlerde yapılacağı belirtilmiş. Dolayısıyla, emekli maaş ödeme tarihlerinde bir değişiklik söz konusu olmadığı belirtildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, emekli aylık alan vatandaşların ödemelerinin yine aynı günlerde yapılacağını ifade etti.

eiee.webp

EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAMDAN ÖNCE YATAR MI?

Emekli maaşları her ayın 17’si ile 26’sı arasında hesaba yatırılmaktadır. Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı'nda emekli maaşı ve bayram ikramiyesi ödemeleri birlikte yatmıştı.

Konuyla ilgili hükümet tarafından henüz bir açıklama yapılmadı fakat geçen yıl olduğu gibi bu yıl da emekli maaşlarının ikramiye ödemeleriyle birlikte hesaplara yatırılması bekleniyor.

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Kurban Bayramı ikramiyesinin 10-14 Haziran tarihleri arasında hesaplarına yatırılacağı açıklanmıştı.

EMEKLİ MAAŞ ÖDEME TAKVİMİ

Emekli vatandaşlar Haziran ayında Kurban Bayramı nedeniyle maaş ödemelerinin tarihlerini ve bayram ikramiyelerinin tarihlerini yakından takip ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamalara göre 16 milyon emekliye toplam 42 milyar TL ikramiye ödemesi yapılacak. Yapılan duyurulara göre Emekli Sandığı emeklileri ikramiyelerini 10 Haziran, Bağ Kur emeklileri ikramiyelerini 11 Haziran, SSK emeklileri ikramiyelerini 12-13-14 Haziran tarihlerinde hesaplarından alabilecekler. Emekli maaşları ise güncel takvime göre şu tarihlerde yatacak;

SSK EMEKLİLERİ

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde,

Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda,

Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında yapılacak.

sz2lulzuweqdkzhhdtal2g.webp

BAĞ KUR EMEKLİLERİ

Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sınde,

Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN