Emekli Halk Kart için tarih verildi! Dağıtıma başlanacak

Emekli Halk Kart için tarih verildi! Dağıtıma başlanacak

CHP'li belediyeler, geçim sıkıntısı çeken emeklilere yönelik sosyal yardımları "Emekli Halk Kart" uygulamasıyla sunacak. Uygulamanın ekim ayında başlayacağı açıklandı.

CHP'li belediyeler, geçim sıkıntısı çeken emeklilere yönelik "Emekli Halk Kart" uygulamasını hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor. CHP Genel Merkezi ve Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği'nin (SODEM) ortak girişimi olan bu uygulamanın hazırlıklarının ekim ayında tamamlanması ve kartların emeklilere dağıtımına başlanması planlanıyor.

"EMEKLİ HALK KART"IN HEDEFLERİ VE KULLANIM ALANLARI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Didim-Turgutreis-Bodrum Deniz Otobüsü Seferi açılış töreninde ve Beyoğlu Belediyesi Emekli Evi ziyaretinde yaptığı açıklamalarda, "Emekli Halk Kart" uygulamasının tüm CHP'li belediyelerde hayata geçirileceğini belirtti. Uygulamanın amacı, emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirmek ve sosyal yardımları yaygınlaştırmak olarak açıklandı.

Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, SODEM bünyesinde "Emekli Halk Kart" için özel bir birim oluşturuldu. Bu birim, kartın çalışma prensiplerini belirlemek, mevcut kart uygulamalarını inceleyerek iyileştirmeler yapmak ve teknik altyapıyı kurmak gibi görevleri üstleniyor. "Emekli Halk Kart", gıda alışverişleri, doğal gaz ve su faturası ödemeleri gibi günlük ihtiyaçların karşılanmasında kullanılabilecek.

UYGULAMANIN YAYGINLAŞTIRILMASI VE MEVCUT KARTLARLA ENTEGRASYONU

CHP'li bazı belediyelerde zaten mevcut olan sosyal yardım kartları kullanılmaya devam edecek. Bu kartların üzerine "Emekli Halk Kart" logosu eklenerek, emeklilere yönelik özel bir kimlik kazandırılacak. Sosyal yardımlarda kart uygulamasına geçmemiş belediyeler için ise yeni kartlar çıkarılacak ve bu kartlarda da "Emekli Halk Kart" logosu bulunacak.

Öncelik büyükşehir belediyelerine verilecek ve uygulama kademeli olarak tüm CHP'li belediyelere yaygınlaştırılacak. Kademelendirmenin nüfus yoğunluğuna göre yapılması planlanıyor. İlk yılın sonunda en düşük nüfus yoğunluğuna sahip belediyelerde dahi kart uygulaması hayata geçirilmiş olacak. Kartlarda belediyenin logosunun yanı sıra, Emekli Halk Kart logosu, kart sahibinin adı, soyadı ve kart numarası yer alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN