Elinde bir gram bile altını olanlar dikkat! 4 aydan az bir süre kaldı

Elinde bir gram bile altını olanlar dikkat! 4 aydan az bir süre kaldı

Uzmanlardan gram altın sahiplerine uyarı geldi. Altın tarafındaki yükselişlerin ardında, piyasada hareketlilik başladı. Son 4 ay kaldığını işaret eden uzmanlar yıl sonu tahminlerini paylaştı. İşte yıl sonu gram altın tahmini...

Gram altındaki hızlı artışların ardından yıl sonu işaret edildi. Ons altın ve dolar kurundan etkilenen gram altın geçtiğimiz günlerde yeni bir rekor kırmıştı. Uzmanların gram altın yönündeki açıklamalarına göre, artışlar devam edecek. Peki yıl sonu gram altın ne kadar olur? İşte o rakamlar...

GRAM ALTINDA REKOR ARTIŞ

ABD Merkez Bankası (FED) faiz verilerini yakından takip eden yatırımcılara uzmanlardan uyarı geldi. Faiz indirimi beklentilerinin artmasıyla rekora imza atan gram altın ons altın ve dolar kurundan destek alarak yatırımcının yüzünü güldürdü. Ons altın 2 bin 512 dolardan kapanış yaparken, yüzde 0.51 oranındaki artışla 2 bin 525 dolara yükseliş gösterdi. Gram altına yansıyan bu artış yüzde 1,3 olurken, haftayı 2 bin 744 TL'den kapattı.

5cac8323ae784919642e48e1.webp

REKOR ÜSTÜNE REKOR

Gram altın haftanın ilk iş gününde 0,7 oranında artış göstererek 2 bin 763 TL'ye yükselerek rekor üstüne rekor kırdı. Hürriyet'in haberine göre, yükselişlerin nedeni uzun süredir beklenen politika faizlerindeki düşüş olarak işaret edildi. Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda merkez bankası yetkilisinin açıklamasına göre, faiz indirimine gidilmek için önümüzdeki aylarda yeni adımlar atılacak. Piyasada etkili olan bir diğer açıklama ise FED Başkanı Jerome Powell'den geldi. Para politikasının ayarlanma zamanı geldiğini söyleyen Powell, faiz indirimine yeşil ışık yaktı.

FED'in 25 baz puan faiz indirimi için beklentiler kuvvetlenirken, 50 baz puanlık artış ihtimali de gündemde yerini aldı.

basliksiz-4-fq1x-cover.webp

YIL SONU O RAKAMA ULAŞACAK

Faizlerde indirim durumunun yaşanması halinde ons altın fiyatlarında yukarı yönlü bir hareket bekleniyor. ABD'li ünlü yatırım bankası Goldman Sachs ve diğer dev bankaların açıklamalarına göre, ons altında beklenen rakam 2 bin 700 dolar olarak paylaşıldı. Ünlü dev bankalardan altın yatırımına tavsiyeler gelirken, faiz indirimiyle enflasyonun yeniden yükseleceğini ve altın gibi reel varlıkların enflasyon dönemlerinden tarihsel olarak daha iyi performans gösterdiğini açıklıyor.

Hürriyet Gazetesi'ne değerlendirmelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Hürriyet Gazetesi'ne değerlendirmelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, gram altında yıl sonu beklentilerini paylaştı. Gram altının 3 bin 500 TL'ye yükseleceğini öngören Yıldırımtürk, son gelişmelerle gram altının yıl sonu tahminini 3 bin 750 TL olarak belirlediğini açıkladı., gram altında yıl sonu beklentilerini paylaştı. Gram altının 3 bin 500 TL'ye yükseleceğini öngören Yıldırımtürk, son gelişmelerle gram altının yıl sonu tahminini 3 bin 750 TL olarak belirlediğini açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN