Elektrikli aracıyla kaza yapan yandı! Alırken bir kez daha düşünün: Tamir masrafı göz yaşartıyor

Elektrikli aracıyla kaza yapan yandı! Alırken bir kez daha düşünün: Tamir masrafı göz yaşartıyor

Elektrikli aracıyla kaza yapan yandı. Yapılan araştırmalar ve yaşanan kazalar sonrası çıkan maliyetler, elektrikli araç sahiplerinin tamir masrafının daha fazla olduğunu ortaya çıkardı. İşte detaylar…

Alman Sigortalar Birliği (GDV) tarafından yayınlanan verilere göre, geniş kapsamlı kasko sigortasına sahip elektrikli araçların kaza sonrası tamir maliyetleri, benzin veya dizel motorlu araçlara göre ortalama yüzde 25 daha yüksek olarak kaydedildi.

MALİYETİN NEDENİ BATARYANIN GÜVENSİZLİĞİNDE

GDV, 38 elektrikli ve içten yanmalı motora sahip aracı test etti ve üç yıl boyunca maruz kaldıkları kazaların tamir maliyetlerini karşılaştırdı. Elektrikli araçların tamirinde yüksek maliyetlerin temel nedeni olarak bataryaların güvensizliği gösterildi.

elektrikli-araciyla-kaza-yapanlar-dikkat-2.jpg

BATARYA GÜVENLİĞİ VE TASARIM ÇAĞRISI

GDV Genel Müdürü Jörg Asmussen, bataryaların kaza durumlarında daha iyi korunmasını sağlayacak tasarım değişiklikleri yapılması gerektiğini vurgulayarak, bu durumun tamir maliyetlerini azaltabileceğini belirtti.

Almanya'da elektrikli mobiliteye yönelik hedefler devam ederken, 2030 yılına kadar caddelerde 15 milyon elektrikli araç bulunması hedefleniyor. Ancak ADAC uzmanları, bu hedefin gerçekçi olmadığını savunuyor.

AB’NİN İÇTEN YANMALI MOTORLARA DAİR YASAĞI

2035 yılından itibaren AB genelinde içten yanmalı motorlu yeni araçların satışının yasaklanması planlanıyor.

elektrikli-araciyla-kaza-yapanlar-dikkat-1.jpg

Almanya'da elektrikli araç satışları ekonomik zorluklar ve hükümet desteğinin azalmasıyla dalgalanıyor. 2024 yılının başında yaşanan düşüşlerin ardından, Haziran ayında satışlarda yeniden bir artış gözlendi.

Bu veriler, elektrikli araçların tamir maliyetlerinin artışını ve gelecekteki dönüşüm hedeflerinin zorluklarını ortaya koyuyor. Detaylı bilgi için GDV'nin resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN