Elektrik ve doğal gaz faturalarına yeni düzenleme: 1 milyon abone daha fazla para ödeyecek

Elektrik ve doğal gaz faturalarına yeni düzenleme: 1 milyon abone daha fazla para ödeyecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz faturalarındaki desteklerin devam edeceğini ancak yeni bir modele geçileceğini açıkladı. Yeni modelde, yüksek tüketim yapan abonelerin maliyetlerine katkı sunmaları hedefleniyor. Bu uygulama, yaklaşık 1 milyon aboneyi etkileyecek ve 2025'te hayata geçmesi planlanıyor.

Elektrik ve doğal gaz faturalarındaki desteklerin devamlılığı sağlanırken, bu desteklerin daha adil ve sürdürülebilir hale getirilmesi için yeni bir sisteme geçiyor. Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar'ın açıklamalarına göre, yüksek tüketim yapan yüzde 3'lük dilimdeki aboneler için maliyet esaslı bir fiyatlandırma modeli uygulanacak. Bu sayede, düşük tüketim yapan vatandaşlara daha fazla destek sağlanırken, yüksek tüketim yapanların da enerji maliyetlerine daha fazla katkı sunmaları hedefleniyor. Yeni sistemin, 2025 yılından itibaren yaklaşık 1 milyon aboneyi etkilemesi bekleniyor.

Habertürk TV'de açıklamalar yapan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz fatu­ralarında ciddi destek uygulandığını, imkan doğrultusunda bu uygulamanın devam ede­ceğini kaydetti.

thumbs-b-c-ae8d4a4ebbba29414f78845a82cbf071.jpgEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar

“YÜZDE 3’LÜK DİLİM YÜKSEK TÜKETİM KATEGORİSİNDE”

Desteklere ileride tüketim esaslı uygula­ma modeliyle devam edilmesinin planlan­dığına işaret eden Bayraktar, “Çok elektrik tüketenin maliyetine katlandığı destek mo­deline geçmek istiyoruz. Bu süreçte önce­likli çalıştığımız alanlardan bir tanesi aynı zamanda enflasyonla mücadele.

Bu arada tü­ketim gruplarında farklı bir uygulama içe­risine girebiliriz” diye konuştu. Yüzde 3’lük dilimin yüksek tüketim kategorisinde yer aldığını tahmin ettiklerini dile getiren Bay­raktar, maliyetine katlanabilecek gruplarda maliyet esaslı fiyatlandırmaya geçmeyi he­deflediklerini bildirdi. Bayraktar, yaklaşık 1 milyon aboneyi etkileyeceği düşünülen uy­gulamanın 2025’te hayata geçmesini planla­dıklarını söyledi.

“SAKARYA GAZ SAHASI’NA YURT DIŞINDAN ORTAKLIK TALEPLERİ GELDİ”

Sakarya Gaz Sahası’nda keşfedilen doğal gazın rekor sürede karaya ulaştırıldığını da belirten Bayraktar, bu başarının yurt dışın­daki şirketlerin de dikkatini çektiğini söy­ledi. Bayraktar, “Uluslararası petrol ve doğal gaz şirketlerinden Sakarya sahasında ortak­lık için teklifini veren var. Mevcut sahaya or­tak olmak isteyenler var” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN