Ekonomist Serkan Özcan'dan AK Parti'nin emekli zammı teklifine tepki: KKM'ye 820 milyar emekliye 66 milyar

Ekonomist Serkan Özcan'dan AK Parti'nin emekli zammı teklifine tepki: KKM'ye 820 milyar emekliye 66 milyar

İBB Başkanı İmamoğlu'nun Danışmanı ve ekonomist Serkan Özcan, en düşük emekli maaşına yönelik yapılacak olan zammın maliyeti ve 500 bin kişiyi ilgilendiren KKM'nin maliyetini kıyasladı. 3 milyon 703 bin 788 kişinin yararlanacağı emekli maaşı zammının maliyetinin 66 milyar TL olduğunu söyleyen Özcan, en fazla 500 bin kişiyi ilgilendiren KKM'nin maliyetinin ise 820 milyar TL olduğunu söyledi. Özcan, iki gideri kıyaslayarak, "Bu iktidarın kimi büyüttüğü kimi ise ezdiği gayet açık değil mi?" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunulan vergi kanunları ile bazı kanunlarda değişiklik içeren kanun teklifi, Türkiye siyasi ve ekonomik gündeminin merkezine oturdu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yapılan düzenlemelerin detaylarını paylaşarak, en düşük emekli maaşının artırıldığını duyurdu. Buna göre, en düşük emekli maaşı 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye çıkarıldı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ALAN 3 MİLYON 703 BİN 788 VAR

Güler, düzenlemenin etkisini 3 milyon 703 bin 788 emekliyi kapsadığını belirtirken, bütçeye olan maliyetinin ise 33 milyar TL olduğunu açıkladı. Bu şekilde en düşük emekli maaşına yapılan zammın yıllık maliyeti 66 milyar lira oldu.

Yapılan zam az bulununca birçok kişiden farklı tepkiler geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı ve ekonomist Serkan Özcan da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, en düşük emekli maaşlarındaki artış için yıllık maliyetin 66 milyar TL olacağını vurgulayarak eleştirilerde bulundu.

ekran-goruntusu-2024-07-16-151814.pngİstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Danışmanı ekonomist Serkan Özcan

'BU İKTİDARI KİMİN BÜYÜTTÜĞÜ AÇIK DEĞİL Mİ?'

Özcan, en fazla 500 bin kişiyi ilgilendiren Kur Korumalı Mevduat'ın (KKM) maliyetinin de 820 milyar TL olduğunu açıklayarak, iki giderin kıyasını yaptı.

Ekonomist Özcan, KKM'ye ayrılan bütçenin, en düşük emekli maaşına yapılan zammın bütçesinden katbekat daha fazla olduğunu söyleyerek, "300-500 bin kişiyi ihya eden KKM'ye 820 milyar TL, 3 milyon 703 bin kişilik en düşük emekli maaşı alanlara verilecek aylık artış için bir yılda oluşacak yük 66 milyar TL!!! Bu iktidarın kimi büyüttüğü kimi ise ezdiği gayet açık değil mi?" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN