Ekonomi turizm şirketlerini tek tek vuruyor! Sektörden bir dev daha iflas etti

Ekonomi turizm şirketlerini tek tek vuruyor! Sektörden bir dev daha iflas etti

Ekonomi bu kez de turizm sektörünün altını üstüne getiriyor. Kriz tek tek şirketlerin kapısını çalıyor sektörün dev firmaları iflasını veriyor. Sektörün önde gelen bir ismi daha iflas etti. İşte tüm detaylar…

Türkiye'nin önde gelen turizm firmaları arasında yer alan Alman turizm firması iflas bayrağını çekti. Turizm şirketlerini pas geçmeyen ekonomik kriz Alman turizm şirketi FTI’n iflasına neden oldu. Alman şirketinde iflas etmesi sektördeki zorlukları yeniden gözler önüne serdi.

ALMAN ŞİRKET İFLAS ETTİ

Avrupa'daki 3 en büyük tur operatörü olarak bilinen FTI, iflas kararının ardından herkese tedirgin etti. Münih merkezli şirket iflas başvurusunu yerel mahkemeye iletirken şirket seyahatlerine devam eden müşterilerin süreçten etkilenmemeleri için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Dev Turizm Şirketi İflas Başvurusunda Bulundu - FinansHub

Müşterilerin mağdur edilmemesi amacıyla yardım hattı ve internet sitesi açıldığı belirtilirken turizm şirketinin 4 Hazirandan itibaren seyahatlerini kestiği de vurgulandı. İflastan etkilenen kişilere ise para iadesi yapılacak aktarılırken sigorta şirket ve fonların üzerinde yük oluşturulmaması da amaçlanıyor.

11.000 ÇALIŞANI BULUNUYOR

11.000 çalışanı bulunan şirket pandemi de Alman hükümetinden 595 milyon euro yardım alırken Türkiye'nin en çok tercih edilen tatil duraklarından biri olması da sektörde krizi beraberinde getiriyor. Daha öncesinde ABD'li yatırım konsorsiyumu Certares, FTI'yı 1 euroluk sembolik bir bedel karşılığında satın almak ve sonrasında şirkete 125 milyon euro nakit kaynak sağlama teklifinde bulundu.

Türkiye'ye de tatil satan Alman turizm devi FTI iflas etti

Rekabet kurumunun incelemesi bitmeden FTI'nin kasasında paranın tükendiği belirtilirken şirketin nisan ayında yaptığı açıklama ile müşteriler arasında Türkiye'ye yoğun ilgi olduğu da belirtildi. FTI Group açıklamasında, ABD ile şirketin teklifinin ardından rezervasyonların Düşmeye devam ettiği ve bununla birlikte bazı tedarikçilerin avans ödemesinde ısrar ettiği de vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN