E-Ticarette yeni dönem! Kurallar yeniden belirlenecek

E-Ticarette yeni dönem! Kurallar yeniden belirlenecek

Türkiye, dijital pazarlarda küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) daha adil bir ortamda rekabet edebilmesi için önemli bir adım atıyor. Avrupa Birliği'nin Dijital Pazarlar Yasası'ndan esinlenerek hazırlanan yeni bir yasa ile e-ticaretteki büyük oyuncuların gücünün sınırlandırılması hedefleniyor.

Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı taslak ile dijital pazarlarda Avrupa Birliği'nde (AB) yürürlüğe giren "Dijital Pazarlar Yasası"na uyumlu olarak hakim olan büyük şirketlerin belirlediği kuralların önüne geçilmesi ve küçük işletmelerin mağduriyetlerinin giderilmesi amaçlanıyor. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, bu sayede, KOBİ'ler daha düşük maliyetlerle daha fazla müşteriye ulaşabilecek ve büyüme fırsatları yakalayabilecek.

'REKABET AÇISINDAN ÖNEMLİ'

TBMM Sanayi Komisyonu'nda yapılan görüşmelerde e-ticaret pazar yerlerinde ürünlerini satan küçük işletmelerin yaşadığı haksız uygulamalar gündeme getirildi. Komisyon Başkanı Mustafa Varank da yeni düzenlemenin rekabet açısından önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri ise "Rekabeti Koruma Kanunu üzerine bir çalışma var. Özellikle dijital platformların işleyiş süreçlerinde rekabetin uygun şekilde tesis edilmesi ve korunması noktasında önemli bir teklif. Önümüzdeki aylarda Meclis'imize getireceğiz" diyerek yasanın önemine vurgu yaptı.

Yeni yasa ile birlikte, küresel çapta faaliyet gösteren ve diğer şirketleri piyasadan dışlama gücüne sahip olan e-Ticaret platformlarına karşı bir anlamda küçük ve orta ölçekli işletmelerin korunması amaçlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN