Dünyada en fazla altın alan ülkeler açıklandı! İşte Türkiye'nin sırası: Resmen rekor kırıldı

Dünyada en fazla altın alan ülkeler açıklandı! İşte Türkiye'nin sırası: Resmen rekor kırıldı

Dünyada en fazla altın alımı yapan ülkeler açıklandı! Peki Türkiye kaçıncı sırada? Resmen rekor kırıldı! İşte o liste...

Dünyada Merkez Bankaları, 2024'ün ilk yarısında altın alımlarına hız kesmeden devam ediyor. Dünya Altın Konseyi'nin raporuna göre, yılın ilk altı ayında toplam altın alımları 483 tonla rekor kırdı. Bu durum, Merkez Bankalarının altın rezervlerini artırma yönündeki stratejilerini ve küresel ekonomik belirsizliklere karşı savunma mekanizmalarını güçlendirme çabalarını gözler önüne seriyor.

YILIN İLK YARISINDA ALTIN TALEBİNDE ARTIŞ

RBI flew 100 tons of gold from UK to India and more may be on its way – Firstpost

Toplam dünya altın talebi, yıllık bazda yüzde 4 artış göstererek 1258 tona ulaştı. Bu, 2000 yılından bu yana kaydedilen en yüksek ikinci çeyrek altın talebi olarak tarihe geçti. Yılın ikinci çeyreğinde toplam altın arzı da yıllık bazda yüzde 4 artarken, maden üretimi yüzde 2 artışla ilk yarı rekorunu kırdı. Ancak, Batı piyasalarından gelen zayıf talep nedeniyle perakende külçe ve sikke yatırımları yüzde 5 azalarak 261 tona geriledi.

TÜRKİYE ALTIN ALIMINDA BİRİNCİ SIRADA

Gram altın biriktirenler dikkat! Dünya Altın Konseyi altında Türkiye faktörüne dikkat çekti

Dünya Altın Konseyi'nin 2024'ün ilk çeyrek raporuna göre, Merkez Bankalarının altın alımları sıralamasında Türkiye öne çıkıyor. Türkiye, 30.12 tonluk altın alımıyla listenin en üst sırasını işgal ederken, Çin 27.06 ton ve Hindistan 18.51 ton ile ikinci ve üçüncü sırada yer aldı. Diğer öne çıkan ülkeler arasında Kazakistan 16.39 ton ve Singapur 6.57 ton ile dikkat çekti.

ALTIN REZERVİ AZALAN ÜLKELER

Raporda, altın rezervleri azalan ülkeler de belirtiliyor. Özbekistan, 13.69 tonluk azalmayla en fazla rezerv kaybını yaşayan ülke olurken, Tayland 9.64 ton, Ürdün 4.51 ton, Almanya 0.34 ton ve Surinam 0.25 tonluk rezerv kaybıyla sıralandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN