Dünya Bankası Türkiye'ye sağladığı finansmanı artırabilir

Dünya Bankası Türkiye'ye sağladığı finansmanı artırabilir

Türkiye ve Dünya Bankası arasında yeni bir finansman anlaşması için görüşmeler devam ediyor. Geçen yıl 35 milyar dolarlık bir finansman paketi açıklayan Dünya Bankası, bu rakamı daha da artırmaya hazırlanıyor.

Türkiye ekonomisi için önemli bir gelişme yaşanabilir. Reuters'ın özel haberine göre, Türkiye ve Dünya Bankası arasında yeni bir finansman anlaşması için görüşmeler sürüyor. Geçen yıl Türkiye'ye 35 milyar dolarlık bir finansman paketi açıklayan Dünya Bankası, bu rakamı daha da artırmayı planlıyor.

Reuters'a konuşan konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak, görüşmelerin 35 milyar dolarlık finansmanda artışa ilişkin olduğunu ve sürecin tutarın "daha artırılması" ile sonuçlanmasını beklediğini söyledi.

35 MİLYAR DOLARA ÇIKARILMIŞTI

G-20 ve Dünya Bankası toplantıları kapsamında ABD'de bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımı ile Dünya Bankası ile bu hafta dört projeye ilişkin 1.9 milyar dolar tutarında finansman anlaşması da imzalanmıştı.

Dünya Bankası'nın Türkiye'ye sağladığı 35 milyar dolarlık finansmanın büyük bölümü yenilenebilir enerji, afet yönetimi, iklim değişikliği ile ihracatın desteklenmesi alanlarına ayrıldı.

EKONOMİ POLİTİKALARINDAKİ DEĞİŞİM

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Humberto Lopez geçen yıl Reuters ile gerçekleştirdiği söyleşide kurumun Türkiye'ye sağladığı finansmanı artırma sebebini ekonomi politikalarındaki değişimi ve bu sürece olan güvene işaret ettiğini söylemişti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Dünya Bankası haberin yazıldığı sırada konu hakkında yorum yapmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN