Döviz kurlarında son durum ne? Dolar ve Euro yatırımcılarını gözleri piyasada: İşte 16 Ekim döviz kurundaki son durum

Döviz kurlarında son durum ne? Dolar ve Euro yatırımcılarını gözleri piyasada: İşte 16 Ekim döviz kurundaki son durum

Başta yatırımcılar olmak üzere milyonlarca vatandaş döviz kurundaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Peki döviz kurundaki son durum ne? 16 Ekim Çarşamba günü dolar, euro, sterlin ne kadar? İşte konuya ilişkin detaylar…

Serbest piyasada döviz kurlarındaki dalgalanmalar, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Bugün, 16 Ekim 2024 tarihi itibarıyla dolar ve euro, yatırımcıların merakla takip ettiği seviyelerde işlem görüyor. İşte günün en güncel döviz verileri ve performansları…

dolar-haberi-1.jpg

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI BEKLENİYOR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), faiz kararını 17 Ekim tarihinde saat 14:30’da açıklayacak. Piyasalarda, politika faizinin yüzde 50’de sabit tutulacağına dair genel bir görüş birliği bulunuyor. Yatırımcılar, yarın yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında metin değişikliklerine odaklanmış durumda. Geçtiğimiz ay enflasyon verileri sonrası, faiz indirimi beklentileri aralık ayına kaydırılmıştı.

dolar-haberi-2.jpg

GECEK FAİZ ORANLARI VE PİYASA DİNAMİKLERİ

TCMB’nin sıkı para politikası uygulamalarının piyasaya yansıma durumu, gecelik faiz oranlarıyla izleniyor. Ekim ayı başından beri, gecelik faiz oranları politika faizinin altında kalmayı sürdürdü; dün gecelik faiz, yüzde 48,42 seviyesinde işlem gördü. Sistemdeki likidite fazlası ise belirgin bir artışla 500 milyar TL’ye yaklaştı.

dolar-haberi-3.jpg

HAZİNE'DEN İÇ BORÇLANMA PROGRAMI

Hazine, dün aylık iç programını tamamlayarak Ekim ayı için 212 milyar TL’lik borçlanma hedefini gerçekleştirmiş oldu. Yatırımcıların dikkatle takip ettiği bu gelişmeler, döviz kurlarındaki dalgalanmaların yanı sıra genel ekonomik görünümü de etkiliyor.

DÖVİZ KURUNDA SON DURUM

  • ABD Doları: 34,26 (Alış) - 34,27 (Satış)

  • EURO: 37,36 (Alış) - 37,37 (Satış)
  • STERLİN: 44,54 (Alış) - 44,77 (Satış)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN