Döviz kurlarında son durum ne? Dolar ve Euro yatırımcılarını gözleri piyasada: İşte 11 Ekim döviz kurundaki son durum

Döviz kurlarında son durum ne? Dolar ve Euro yatırımcılarını gözleri piyasada: İşte 11 Ekim döviz kurundaki son durum

Başta yatırımcılar olmak üzere milyonlarca vatandaş döviz kurundaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Peki döviz kurundaki son durum ne? 11 Ekim Cuma günü dolar, euro, sterlin ne kadar? İşte konuya ilişkin detaylar…

Döviz kurları yeni güne hafif yükselişle başladı. Dolar/TL, 34,29 seviyelerinde işlem görürken, Euro/TL de 37,49'dan satılmakta. Yatırımcılar, iç gündemdeki gelişmeleri ve önümüzdeki haftaki faiz kararını dikkatle izliyor.

dolar-haberi-1.jpg

DOLAR VE EURO'DA SON DURUM

Bugün döviz piyasalarında dolardaki yükseliş dikkat çekiyor. Dolar/TL, 34,29 civarında fiyatlanırken, Euro/TL ise 37,49 seviyesinde işlem görüyor. Yatırımcılar, bu yükselişin sebeplerini ve ilerleyen günlerdeki olası değişimleri merakla takip ediyor.

  • ABD Doları: 34,27 (Alış) - 34,28 (Satış)
  • EURO: 37,47 (Alış) - 37,54 (Satış)
  • STERLİN: 44,50 (Alış) - 44,72 (Satış)
  • 1 DOLAR = 34,28 TL

dolar-haberi-2.jpg

TCMB BEKLENTİLERİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), önümüzdeki haftaki faiz kararı öncesinde piyasa katılımcılarının görüşlerini alacak. Bugün, TCMB’nin gerçekleştireceği piyasa katılımcıları anketi ve ağustos ayı ödemeler dengesi verileri merakla bekleniyor. Piyasalarda gözler, Merkez Bankası'nın sıkılaştırma politikasının etkilerini tam olarak yansıtıp yansıtmadığına çevrilmiş durumda. Gecelik faiz, sadece bir gün politika faizi seviyesinde kaldıktan sonra dün yüzde 49,6 seviyelerinde kapanış yaptı.

Faiz indirimine ilişkin beklentiler ise ertelendi. İlk faiz indirimi için öngörülen tarihler kasımdan aralık ayına ve sonrasına kaydırıldı. Bu durum, eylül ayı enflasyon verilerinin beklenenden yüksek gelmesi ve TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın bankanın izlediği ana kriterlerde ilerleme kaydedilmesi gerektiğine dair açıklamalarıyla belirginlik kazandı.

dolar-haberi-3.jpg

KÜRESEL PİYASALARDAN GELEN HABERLER

ABD'de açıklanan eylül ayı tüketici enflasyonu verileri, çekirdek tüketici fiyatlarının aylık yüzde 0,3 artarak beklentilerin üzerinde olduğunu gösterdi. Bu durum, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadelesinde bir duraksama yaşadığını ortaya koyuyor. Ayrıca, işsizlik maaşı başvurularında da gözlemlenen artış, Fed'in Kasım ayında yeniden faiz indirimine gidebileceği beklentilerini destekliyor.

5 Ekim'de sona eren haftada, ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 33 bin artarak 258 bine ulaştı. Bu rakam, yılın en yüksek seviyesi olarak kaydedildi. Analistler, bu artışta Helene Kasırgası ve işçi grevlerinin etkili olduğunu belirtiyor.

Piyasalardaki genel beklentiler, Fed'in Kasım ayında 50 baz puanlık bir faiz indirimi yapacağı yönündeyken, son verilere göre bu beklentiler azalmış durumda. Piyasalar, 25 baz puanlık bir faiz indirimini ise yüzde 88 olasılıkla fiyatlamaya başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN