Dolarda yeni rekor kırıldı

Dolarda yeni rekor kırıldı

İstanbul serbest piyasasında dolar/TL kuru bugün 33.04 lira seviyesini gördü, yeni bir rekor kırarak yükselişini sürdürdü. Önceki gün doların satış fiyatı 32.88 lira olarak belirlenirken, euronun satış fiyatı ise 35.26 lira düzeyindeydi.

İstanbul serbest piyasası bugüne yüksek volatiliteyle başladı. Dolar/TL kuru gün içinde 33.0435 seviyesine kadar çıkarak tarihi zirvesini gördü. Euro ise 35.2470 TL seviyesinden işlem görüyor.

ABD'de açıklanan karışık ekonomik veriler ve Fed'in geleceğe dair politika sinyalleri küresel piyasalarda temkinli bir hava oluşturdu. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi verileri, yatırımcıların odak noktası haline geldi.

Dün ABD'de açıklanan Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verileri, yıllıklandırılmış olarak beklentileri karşılayarak yüzde 1.4 artış kaydetti, ancak büyüme hızının önceki çeyreğe göre yavaşladığı belirtildi. Bu durum, faiz indirimi beklentilerini güçlendirdi.

Avrupa borsalarında ise Almanya dışında genel olarak negatif bir seyir gözlendi. Özellikle Fransa'da yaklaşan parlamento seçimleri ve genel bölgesel belirsizlikler risk iştahını törpüledi.

Asya'da ise pozitif bir hava hakimdi ve Japon yeninin dolar karşısında değer kaybetmeye devam ettiği gözlendi. Dolar/yen paritesi, son 38 yılın en yüksek seviyesi olan 161.28'i test ederek dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN