Dolarda 17 liralık artış... 4 ay sonra başlıyor! Enflasyonla beraber uçacaklar: 22 Temmuz 2024 döviz fiyatları

Dolarda 17 liralık artış... 4 ay sonra başlıyor! Enflasyonla beraber uçacaklar: 22 Temmuz 2024 döviz fiyatları

Dolar kurunda yeni sınır belirlendi. Piyasa için kritik hafta başlarken, yatırımcıların gözünü diktiği yeni hafta fiyatları da belli oldu. Peki, bugün dolar kaç TL? İşte 22 Temmuz 2024 döviz fiyatları…

Bu hafta, döviz kurları açısından kritik bir hafta olarak değerlendiriliyor. Merkez Bankası'nın faiz kararının beklendiği günlerde dolar, Euro, İngiliz Sterlini ve İsviçre Frangı gibi önemli dövizlerin fiyatlarındaki seyir merakla takip ediliyor. Peki, döviz kurları yeni haftanın ilk gününe nasıl başladı?

DÖVİZ KURLARI GÜNE NASIL BAŞLADI?

Kapalıçarşı'da dolar 33,17 TL, Euro 36,07 TL, İngiliz Sterlini 42,78 TL ve İsviçre Frangı ise 37,22 TL satış fiyatıyla güne başladı.

Ekonomistler, döviz kurlarının önümüzdeki dönemde nasıl şekilleneceği konusunda çeşitli senaryolar öngörüyor. Bazıları, Merkez Bankası'nın faiz politikalarına bağlı olarak kurun seyri üzerinde belirleyici olacağını vurguluyor.

ZELYUT’TAN DİKKAT ÇEKİCİ AÇIKLAMALAR

Ekonomi uzmanı Evren Devrim Zelyut, doların 33 lira seviyesinde tutulmasının yabancı sermaye desteğiyle gerçekleştiğini ifade ederek, ilerleyen dönemlerde faiz indirimleriyle birlikte kurun artabileceğini öngördü.

guncel-kur-fiyatlari.jpg

FAİZ KARARI VE GELECEK BEKLENTİLER

Merkez Bankası'nın bu hafta faiz kararının sabit tutulması beklenirken, Ekim-Kasım aylarında faiz indirimleriyle birlikte dolar ve diğer döviz kurlarında artış olabileceği öngörülüyor. Ekonomistler, yıl sonuna doğru doların 50 lira seviyelerine çıkabileceğini belirtiyor.

22 TEMMUZ 2024 DÖVİZ KURU

ekran-goruntusu-2024-07-22-102950.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN