Dolar milyarderleri listesinde tek Türk! Ne babadan ne dededen kalmış: Kendi servetini kendi kazanan tek Türk oldu

Dolar milyarderleri listesinde tek Türk! Ne babadan ne dededen kalmış: Kendi servetini kendi kazanan tek Türk oldu

Her sene olduğu gibi bu yıl da Forbes dergisi dolar milyarderlerini açıkladı. Forbes’ın dolar milyarderleri listesinde 27 Türk yer alırken, o ismin kendi servetini kazanması detayı ise herkesi onurlandırdı. İşte, Forbes listesine giren ve kendi servetini kendi kazanan tek Türk olan o kadın dolar milyarderimiz…

Ekonomi dergisi Forbes her yıl olduğu gibi bu yıl da dolar milyarderleri listesini yayınladı. Türkiye’den 27 ismin girdiği listede Murat Ülker 5 milyar dolar servetiyle listenin zirvesinde yer aldı. Bu yılki liste dünya çapındaki milyarderlerin sayısının ve servetlerinin arttığını da gösterdi.

Öyle ki milyarderlerin sayısı geçen yıla göre 141 kişilik artış yaşayarak 2.781’e çıktı ve rekor tazeledi. Milyarderlerin toplam servetleriyse 2 trilyon dolar artış ile 14,2 trilyon dolar oldu.

KENDİ SERVETİNİ KAZANANLAR ARASINDA TEK TÜRK

Dolar milyarderleri listesinde kendi servetini kazananlarsa yalnızca %3,6’lık kısmı oluşturuyor. Türkiye’den bu listeye girmeyi başaransa iş kadını Hümeyra Gökçen oldu. 1,1 milyarlık servetiyle listeye giren Keskin’in serveti dergi piyasaya çıktıktan sonra gerileyerek 1 milyar doların altına düştü.

turkiyenin-kadin-dolar-milyarderleri-1.jpg

Hedeflerinin çok büyük olduğunu söyleyen Keskin, gelecek dönemde tarım ve gıda sektörünün farklı alanlarında büyümeyi sürdürmeyi amaçladıklarını belirtti. Hümeyra Keskin, "İhracatla büyümeye ve dış ticaret açığımıza pozitif katkı sağlaması nedeniyle oldukça önemsiyoruz. Agrotech olarak tarımı ulusal güvenlik meselesi olarak görüyoruz ve önümüzdeki yıllarda da tarımsal üretimin her aşamasında üreticimize destek olmayı amaçlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN