Dolar 50 lira! Çok büyük atak geliyor: Ünlü ekonomist Selçuk Geçer tarih verdi

Dolar 50 lira! Çok büyük atak geliyor: Ünlü ekonomist Selçuk Geçer tarih verdi

Dolar kurundaki dalgalanmaya dikkat çeken ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den rekor tahmini geldi. Tarih vererek 50 TL'yi işaret eden geçer, büyük bir atak beklediğini paylaştı. İşte doların 50 TL olacağı tarih...

Dolar kurundaki uzun zamandır süren durgunluk geçtiğimiz gün bozuldu. Hızlı bir artışla dikkat çeken dolar kurunun ardından ünlü ekonomist Selçuk Geçer, 50 TL tahminin paylaştı. Doların o tarihte yükseleceğini belirterek yatırımcıları uyardı.

50 TL'YE YÜKSELECEK

Döviz kurundaki yükselişlerin ardından ekonomistler devreye girdi. Geçtiğimiz aylarda yapılan yerel seçimlerin ardından dolar kurundaki durgunluk sonra erdi. Dolar kuru dün itibariyle hızlı bir artış gerçekleştirerek 33 TL seviyelerini gördü. Bu fırsatı değerlendiren ekonomist Geçer, doların 50 TL seviyelerine yükseleceği tarihi paylaştı.

1399525.webp

DOLAR SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Dolar kurundaki durgunluk üzerine sık sık tahminlerinde değişiklik yapan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) ve ekonomistlerden yeni tahminler geldi. TCMB'nin tahminlerine göre dolar kuru, 2024 yılının sonunda 40 TL'yi görecek. Dolar kurundaki durgunluğu da hesaba katan TCMB bu tahminini önce 38,5 TL'ye, bu ay ise 37,74 TL'ye güncelledi.

Yerel seçimlerin ardından sessizliğini geçtiğimiz günlerde bozan dolar kuru 33 TL'ye kadar yükselişe geçti. Haziran ayı başından itibaren yüzde 2 değer kaybeden dolar kuru yatırımcıları endişelendirmişti.

dolar-kuru-puhp.jpg

DOLAR 50 OLURSA KONTROL EDİLEMEZ

Dolar kurundaki dalgalanmaların ardından ünlü ekonomist Selçuk Geçer'de tahminlerini paylaştı. Milyonlarca yatırımcıların gündemine oturan dolar tahminine göre, yeniden yükselişe geçen dolar yıl sonuna kadar 50 TL seviyesini görecek.

Yatırımcıların yakından takip ettiği ünlü ekonomist Geçer, canlı yayın esnasında kritik açıklamalarda bulundu. Doların 50 TL'ye gelmesi halinde kontrol edilemeyeceğini işaret eden Geçer, "Bu durumda 50 olursa şanslı olun" sözlerini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN