Dizi sektörünün demirbaşlarına rekabet soruşturması

Dizi sektörünün demirbaşlarına rekabet soruşturması

Rekabet Kurulu, Türkiye'nin önde gelen 3 dizi yapım ve dağıtım şirketi ile dijital pazarlama alanında faaliyet yürüten 2 yapım firmasına soruşturma açtı. Aralarında Ay Yapım ve MED Yapım'ın da bulunduğu şirketlerin rekabeti kısıtlayıcı eylemde bulunup bulunmadıkları araştırılacak.

Rekabet Kurumu, televizyon ve dijital mecralarda faaliyet gösteren 5 yapım şirketi hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre Med Yapım Televizyon ve Filmcilik AŞ (MED Yapım), Ay Sanat Prodüksiyon ve Yapım AŞ (AY Yapım), MA Distribution Televizyon ve Filmcilik AŞ (MADD Entertainment), Yek Teknoloji Pazarlama AŞ (MERZİGO) ve Key Networks Holding AŞ (KEY Networks) hakkında 'Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla soruşturma açıldı.

Buna göre MED Yapım, AY Yapım ve MADD Entertainment'ın yerli dizilerin yurt dışına dağıtımında, MED Yapım ve AY Yapım'ın iş gücü piyasalarında rekabeti kısıtlayıcı eylemleri olup olmadığı incelenecek.

Soruşturmayla, Youtube üzerinden dizi içerikleri hizmeti sunan ve aynı ekonomik bütünlük içerisinde yer alan KEY Networks ve MERZİGO'nun da rakiplerini dışlayıcı eylemleri sonucunda ilgili Kanun'u ihlal edip etmediği saptanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN