Çinli otomobillere ek vergi zammı yansıdı: 100 bin lira birden arttı

Çinli otomobillere ek vergi zammı yansıdı: 100 bin lira birden arttı

Türkiye'de Çin menşeili otomobillere getirilen yüzde 40 ek gümrük vergisi fiyatlara yansıdı. Bu vergiden etkilenen başlıca Çinli markalardan Chery, satış fiyatlarını ortalama 100 bin TL artırdı.

Türkiye'de otomotiv sektöründe önemli bir gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Sektör yetkililerinin "Türkiye’ye yatırıma zorlama" olarak nitelendirdiği Çin menşeli otomobillere yönelik yüzde 40 ek gümrük vergisi uygulaması, 8 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdi. Bu karar, Çin’den ithal edilen otomobillerin fiyatlarında ciddi artışlara neden oldu.

FİYATLARDA ANINDA ARTIŞ

Otomotiv veri ve analiz şirketi Cardata'nın CEO’su Hüsamettin Yalçın, EKONOMİ gazetesine verdiği demeçte, Türkiye’de en çok satan Çinli marka olan Chery'nin yeni vergiler nedeniyle satış fiyatlarını ortalama 100 bin TL artırdığını belirtti. Bu artış, Chery'nin Türkiye pazarındaki rekabet gücünü zorlarken, tüketiciler için de bütçelerinde ciddi bir yük oluşturuyor.

Bir diğer popüler Çinli marka MG’nin internet sitesinde, “fiyatlarımız güncelleniyor” ibaresi dikkat çekiyor. Bu ifade, yakın zamanda MG'nin de fiyatlarını artıracağına işaret ediyor.

BYD'DEN SÜRPRİZ HAMLE: ESKİ FİYATLAR DURUYOR

Çinli otomobil markaları arasında Türkiye'de fabrika kurma kararı alan BYD'nin ise eski satış fiyatlarını koruduğu görüldü. Bu durum, BYD'nin Türkiye pazarında kalıcı olma ve rekabet avantajını sürdürme stratejisi olarak değerlendiriliyor.

DİĞER MARKALAR DA HAZIRLIKTA

Çinli otomobil markaları arasında Woyah, Maxus, DFSK, Skywell ve Leap Motor gibi firmaların da fiyatlarını önümüzdeki günlerde güncellemesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN