Çiftçilere verilen destek kaldırıldı! Hesaba yatacak diye beklemeyin: O tarihten sonra verilmeyecek

Çiftçilere verilen destek kaldırıldı! Hesaba yatacak diye beklemeyin: O tarihten sonra verilmeyecek

Milyonlarca çiftçiyi yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete’de yayımlanan yeni destekler açıklandı. Bu kapsamda çiftçiye verilen destek kaldırıldı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Resmi Gazete'de yayınlanan karar, tarım sektöründeki desteklerin ne şekilde değişeceğini duyurdu. Konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, yürürlüğe girecek olan yeni düzenlemeleri paylaştı. 2025 yılından itibaren çiftçilere verilen gübre, mazot ve prim desteğinin tamamen kaldırılacak olması ise en önemli konular arasında yer aldı.

yeni-proje-12.jpg

YENİ DESTEK SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 2025-2027 dönemi bitkisel üretim destekleri belirlendi. Karara göre, gübre ve mazot desteği ile 17 üründe uygulanan fark ödemesi (prim) desteği, 2025 yılından itibaren sona erecek. Çiftçiler, 2024 üretim yılı için son kez bu desteklerden yararlanabilecek.

yeni-proje-13.jpg

2025'TE GEÇERLİ OLACAK YENİ DESTEK KATSAYILARI

Yeni destek sisteminde, 2025 yılı için dekar başına 244 liralık bir katsayı belirlendi. Bu katsayı, temel destek, planlı üretim ve ürün geliştirme gibi alanlarda yapılan iyileştirmelerle birlikte artış gösterecek. Çiftçiler, yeni sistemde desteklerin nasıl hesaplanacağına dair ayrıntıları tarım bakanlığından alabilecek.

Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım’ın aktardığı bilgilerin tamamı ise şöyle:

“Mazot, gübre ve prim desteği kaldırıldı

- Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 2025- 2027 dönemi bitkisel üretim destekleri açıklandı.

- Karara göre, 2025 yılından itibaren gübre ve mazot desteği ile 17 üründe verilen fark ödemesi (prim) desteği tamamen kaldırıldı.

Çiftçi son kez 2024 üretim yılı için gübre, mazot ve prim desteği alacak.

- Yeni destek sisteminde 2025 yılı için dekar başına 244 liralık katsayı belirlendi. Temel destek , planlı üretim ve ürün geliştirme için belirlenen katsayı ile bu destek miktarı artacak.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN